Iată care sunt acestea!

Îmbunătăţeşte memoria

Ginkgo biloba se găseşte sub formă de comprimate. Acestea are efecte pozitive atât asupra memoriei de scurtă durată,cât şi asupra celei de lungă durată. Dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti capacitatea de memorare ia 3 comprimate zilnic,timp de 4-18 săptămâni.


Citeşte şi:

Cum să combaţi celulita

Mersul pe jos,recomandat împotriva depresiei


Te scapă de depresia cronică

Potrivit unui studiu realizat în 1993 în Germania,mai multi pacienţi cu depresie cronică au devenit mai optmişti,plini de viaţă,după ce au luat câte 80 mg (2 comprimate a câte 40 mg) de extract,de 3 ori pe zi,8 săptămâni. Tratamentul cu această planta este eficient în depresia cronică,nu şi în cea sezonieră.

Încălzeşte mâinile şi picioarele reci

Dacă suferi de tulburări ale circulaţiei periferice poţi să începi o cură cu ginkgo biloba. Este important să începi tratamentul la începutul lunii august sau septembrie. Ia 1 comprimat de 4 ori pe zi,20 de săptămâni. În urma curei nu vei mai simţi niciun disconfort cauzat de frig.

Protejează organismul de radicalii liberi

În frunzele de ginkgo se găsesc 2 substanţe active,flavonele si terpenele,ce au o puternică acţiune antioxidantă. Cu ajutorul acestora,organismul este protejat de radicalii liberi,care favorizează îmbătrânirea accelerată a ţesuturilor şi apariţia celulelor maligne. Urmează un tratament 6 săptămâni,în care ia 1 comprimat,de 3 ori pe zi.

Înlătură celulita

Gingko biloba se foloseşte şi în cremele împotriva celulitei. Acestea,se utilizează,de regulă cu 5 minute înaintea masajului anticelulitic,accelerând microcirculaţia cutanată. Totodată,această plantă se găseşte şi în şampoane. Rolul acestora este de a stimula circulaţia la nivelul scalpului şi pentru grăbirea creşterii părului.

Efecte secundare

Cei care suferă de tulburări de coagulare,femeile însărcinate sau cele care iau anticoncepţionale trebuie să evite să consume Gingko biloba. Printre efectele secundare ale plantei se numără durerile de cap,discomfort gastro-intestinal,mâncărimi,erupţii cutanate,ameţeli,diaree,greaţă,vărsături.