Ca urmare, muşchiul inimii slăbeşte şi starea de sănătate a celorlalte organe, cum sunt rinichii, pancreasul şi creierul, este compromisă. Când nu este ţinută sub control, hipertensiunea arterială creşte riscul de atac de cord, accident vascular cerebral şi alte boli care afectează stilul de viaţă.

Iată care sunt cele mai bune plante medicinale care scad tensiunea arterială:

Oregano

Oregano conţine carvacrol, o substanţă care are proprietăţi antiinflamatoare şi vasodilatatoare, care lucrează împreună pentru a regla ritmul cardiac şi fluxul sangvin prin artere, scăzând astfel hipertensiunea arterială.

Cum se foloseşte: Oregano are un gust delicios, deci foloseşte-l în diferite feluri de mâncare. Poţi să îţi faci şi ceai din oregano uscat.

Valeriană

Una dintre cele ami bune plante pentru scăderea tensiunii arteriale, valeriana are proprietăţi sedative, antiinflamatoare şi anticoagulante care îmbunătăţesc tensiunea arterială. Este foarte bun pentru stres şi deoarece stimulează circulaţia sângelui, restabileşte ritmul cardiac. În plus, valeriana este un tranchilizant natural, capabil să combată durerile musculare, insomnia şi depresia.

Cum se foloseşte: consumă 10 picături de extract de valeriană pe zi. Sau pregăteşte-ţi un ceai şi bea-l cu o oră înainte de culcare.

Lavandă

Poţi masa corpul cu ulei esenţial de lavandă – va stimula fluxul sangvin. Pe lângă faptul că este un relaxant puternic, această plantă medicinală este un vasodişatator natural care relaxează şi extinde vasele de sânge. Aplicarea externă, precum şi consumul de lavanda este una dintre cele mai bune modalităţi de a menţine stabilitatea tensiunii arteriale.

Cum se foloseşte: prepară-ţi ceai de lavandă şi bea de două ori pe zi. În plus, masează corpul cu ulei esenţial de lavandă de două sau de trei ori pe săptămână.

Credit foto: www.steptohealth.com