Plante care scad colesterolul - Ace de pin şi măceşe

Ai nevoie de 10 linguri de ace de pin,5 linguri de măceş,1,5 l apă rece. Amestecă toate ingredientele,pune-le la foc într-un vas emailat şi lasă-le să fiarbă 10 minute. După aceea,înfăşoară cratiţa cu o pătură şi lasă plantele la infuzat peste noapte. Dimineaţa,strecoară amestecul şi bea-l pe tot pe parcursul zilei. Această cură se ţine 4 luni.

Propolis şi păducel

Ai nevoie de tinctură de păducel şi tinctură de propolis pe care le amesteci în proporţie de 1:1. Compoziţia se consumă în cantităţi de 20-30 de picături,cu 30 de minute înainte de fiecare masă.

Plante care scad colesterolul - Amestec din plante

Ai nevoie de câte 100 de grame din:muşeţel,flori de siminoc,sunătoare,mesteacăn. Se amestecă toate şi se păstrează într-un borcan cu capac. Pune o lingură din acest amestec într-o cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 20 de minute. Bea preparatul seara,înainte de culcare,şi dimineaţa,cu 20 de minute înainte de micul dejun.

Citeşte şi:

3 paşi esenţiali ca să previi creşterea colesterolului

Scade-ţi nivelul colesterolului în mod natural!

Salatele din legume cu frunze verzi conţin multe proteine, care ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge, pot fi trecute pe lista cu plante care scad colesterolul.

Tratamentul durează până se termină amestecul din borcan şi se repetă o dată la 5 ani. Acest remediu grăbeşte scăderea colesterolului din sânge,îmbunătăţeşte vederea şi accelerează metabolismul.

Infuzie cu frunze de trifoi

Ai nevoie de 2 linguri de frunze de trifoi,0,5 l de apă. Toarnă apa clocotită peste plantă,acoperă cu un capac şi lasă la infuzat o oră. De trei ori pe zi,înainte de fiecare masă,bea câte 2 linguri de ceai. Infuzia de trifoi se păstrează maximum două zile. Acest tratament se urmează 20 de zile.

Plante care scad colesterolul - Ce alimente contribuie la scăderea colesterolului

-Migdalele

-Sucul de portocale

-Sparanghelul

-Uleiul de măsline

-Avocado

-Roşiile

-Fasolea

 

Alimente care cresc colesterolul

-Untul,margarina,untura,maioneza,gălbenuşurile

-Mezelurile,carnea roşie,carnea grasă,organele de animale

-Laptele şi brânza nedegresate,smântâna,îngheţata

-Prăjiturile,dulciurile