Plantele medicinale care curăţă ficatul

1 71795 original jpg jpeg

Ficatul este considerat organul vital al corpului. În plus, pentru a funcţiona corect, este necesară o detoxifiere pe care o poţi face cu ajutorul plantelor medicinale. Păpădia este una dintre ele, are efect diuretic şi luptă împotriva retenţiei de lichide şi atenuează orice inflamaţie.

Ficatul este responsabil de îndeplinirea funcţiilor primare importante,care includ filtrarea toxinelor,producerea de hormoni,precum şi menţinerea sub control a proteinelor şi zaharurilor. De aceea,este necesară o detoxifiere,pentru ca el să funcţioneze corect.În timp ce este capabil să se detoxifice singur,de obicei ficatul este supraîncărcat cu un stil de viaţă nesănătos sau este expus la substanţe poluante. Acest lucru îi îngreunează funcţiile de zi cu zi.

Totodată,este un lucru obişnuit să ignorăm problemele hepatice,deoarece stadiile incipiente nu oferă simptome evidente. De aceea,ca măsură de prevenire,putem să stimulăm detoxifierea pentru a ne asigura că ficatul va funcţiona în continuare optim.

Iată ce plante curăţă în mod natural ficatul: Laptele de ciulin

De ani de zile,laptele de ciulin a fost evaluat ca fiind una dintre cele mai bune pentru vindecarea problemelor hepatice,dar şi ca o plantă medicinală care detoxifică ficatul. În plus,ajută la curăţarea lui şi a vezicii biliare,le protejează şi reduce inflamaţia care poate povoca leziuni tisulare.

Laptele de ciulin stimulează eliminarea substanţelor toxice din organism,şi este o modalitate foarte bună de a preveni şi trata diferite boli care pot fi asociate cu un ficat nesănătos. În plus,este redus impactul negativ produs de consumul excesiv de alcool,dar şi de alte substanţe nocive care pot fi asociate cu un ficat nesănătos.

Ingrediente:

-10 gr lapte de ciulin

-250 ml de apă

Mod de preparare:

Începe prin măcinarea inimilor de lapte de ciulin,folosind un mojar cu pistil. Apoi se pune apa la fiert,în care adaugi laptele,amesteci şi le laşi să fiarbă 5-10 minute,apoi strecori lichidul. Acest ceai se bea de două ori pe zi,timp de o lună.

Păpădia

Este una dintre cele mai bune prietene ale ficatului,mai ales atunci când vine vorba de curăţarea fluxului sanguin şi a ficatului. Păpădia conţine antiinflamatori,are efect laxativ şi are proprietăţi de restabilire. În plus,stimulează funcţionarea normală a ficatului pentru curăţare. Totodată,este un diuretic natural care reglează retenţia de fluide ale corpului şi combate inflamaţia care poate duce la dezvoltarea de leziuni hepatice.

Ingrediente:

-20 gr de păpădie pudră

-250 ml de apă

Mod de preparare:

Pui apa la fiert şi adaugi după 2 minute pudra de păpădie,apoi mai laşi să fiarbă cel mult 5 minute,după care strecori lichidul. Se beau câte 3 ceşti pe zi.