Nu te îngrijora! Cu puţină atenţie şi produse potrivite,poţi avea din nou un ten de invidiat!

Îngrijire 100%
Genele şi bagajul tău ereditar,dar şi tipul de piele pe care-l ai,pot fi parţial motivul porilor dilataţi. Persoanele cu pielea mai uscată tind să aibă pori mai mici,în timp ce persoanele cu tenul gras,de multe ori au porii mai mari.O curăţare regulată şi o hidratare corespunzătoare va reduce aspectul inestetic de pori dilataţi.


O loţiune de curăţare facială poate conţine acid glicolic şi acid salicilic Acestea ajută la curăţarea în profunzime a porilor.Alege una gentilă pentru utilizarea zilnică şi spală-ţi faţa dimineaţa şi seara.Adăugarea unei lotiuni tonice în ritualul tău zilnic,poate fi de folos. Produsele astringente sunt foarte bune,pentru că oferă o curăţare optimă a rezidurilor ce nu au fost îndepărtate de demachiant. Secretul însă constă în a-ţi menţine tenul curat şi fără acel sebum extra.

Nu stoarce!

Nu strânge porii! Stoarcerea lor poate provoca traumatisme la nivelul ţesutului învecinat.Te vei trezi cu pori iritaţi şi cu urme roşii în zonele afectate.


„Rafinează”!
Există creme care pot accelera regenerarea celulelor.
Tratamentele speciale stimulează refacerea celulară şi aduc cu sine straturi noi de piele în zona respectivă.Ajută de asemenea la menţinerea curată a porilor.Datorită noului strat celular,pielea va deveni şi mai fină,iar cu timpul,porii vor scădea vizibil.


Machiajul
Dacă te machiezi în mod regulat,alege o formulă uşoară şi fără uleiuri în compoziţie.
Este posibil să ai impresia că fondul tău de ten intră în pori şi îi măreşte. O soluţie simplă este să aplici o bază de machiaj înainte de fondul de ten.Acesta formează o barieră şi previne „migrarea” fondului de ten în interiorul porilor şi ridurilor.