După ce te-ai demachiat,o dată pe săptămână,dacă ai tenul gras,şi de două ori pe lună,dacă tenul tău este sensibil,curăţă pielea cu măşti tip gomaj. Astfel,vei elimina celulele moarte şi excesul de sebum,iar pielea ta va putea respira prin toţi porii.

Ştiai că gomajul are şi alte proprietăţi benefice tenului? Poate „şterge“ uşor ridurile de expresie şi diminuează petele pigmentare.

Mască-gomaj pentru ten gras

Pentru a prepara o reţeta de gomajpentru ten gras sau mix,ai nevoie de mălai şi flori de tei. Fierbe 20-30 g de flori de tei cu 500 de ml de apă,până când scade la jumătate.

Adaugi apoi 2-3 linguriţe cu mălai. Pasta obţinută o întinzi pe obraz şi masezi cu ea în special porţiunile mai grase.

Gomaj cu miere pentru ten normal

Tenul normal are nevoie de un gomajcu acţiune mai blândă. Iată un exemplu de mască pentru care ai nevoie de 2 linguri cu miere şi 2 cu zahăr brun.

Cu pasta obţinută se unge faţa şi bustul,cu mişcări circulare şi se ţine 15-20 de minute. Apoi se clăteşte cu jeturi de apă caldă,alternate cu rece.

Cu zahăr faci gomaj pentru ten sensibil

Dacă ai tenul sensibil,încearcă următoarea reţetă:amesteci 3 linguri cu smântână,un ou şi o lingură cu zahăr pudră şi masează-ţi uşor tenul. După ce laşi masca pe faţă aproximativ 10 minute,te clăteşti cu apă călduţă din abundenţă.