Poziţii ideale de dormit la menstruaţie - Iată care sunt acestea:

Experţii spun că atunci când o femeie este la mestruaţie,o singură poziţie de dormit este recomandată:poziţia fetală.

„Dormitul în poziţia fetală nu depune presiune pe muşchii abdominali”,a explicat dr. Lisa Lindley,ginecolog la Eisenhower Women Health.

„Multe femeiau spus că poziţia fetală poate ajuta la ameliorarea crampelor”,mai spune ea. În acest sens,muşchii scheletici din jurul abdomenului se relaxează şi este redusă tensiunea. Acest lucru face ca,crampe menstruale să fie mai puţin dureroase,explică dr.  Lisa Lindley.
 

Poziţii ideale de dormit la menstruaţie - De ce e bună poziţia fetală


Potrivit echipei de cercetare care s-a ocupat de aflarea celei mai bune poziţii de dormit în perioada mestruaţiei,s-a ajuns la concluzia că această poziţia fetală are un beneficiu suplimentar:picioarele sunt ţinute strâns,ceea ce scade şansele ca sângele să se scugă.

O poziţie care ar trebui evitată în acea perioadăa lunii este cea cu faţa în jos,adică dormitul pe burtă. Astfel,stomacul pune presiune pe uter şi cantitatea de sânge scursă este mai mare,mai spune dr. ginecolog,Lisa Lindley.

Alte modalităţi care te ajută să treci peste dureri implică luarea de medicamente începând cu câteva zile înainte de menstruaţie,dar şi facerea de duş sau baie înainte de culcare. De asemenea,atunci când durerea este insuportabilă poţi pune pe burtă o sticlă cu apă fierbinte şi să stai întinsă,mai spune Dr. Lindley.

De ce să foloseşti lenjerie strânsă pe corp

Pentru un somn de calitate în acea perioadă a lunii, nu totul se reduce la astfel de poziţii ideale de dormit la menstruaţie. Important este şi cu ce eşti îmbrăcată.

În cazul în care scurgerile de sânge sunt o problemă,te poţi folosi de lenjerie strânsă sau pantalonii scurţi,pentru a păstra tamponul şi să nu alunece. Dr. Lindley nu recomandă tampoanele interne,deoarece lăsându-le în timpul nopţii pot fi provocate infecţii.

Cu produse speciale de îngrijire,menstruaţie nu trebuie să fie o piedică în calea somnului.

Sursă+credit foto: http://www.glamour.com