Sexul în sarcină

Viaţa sexuală pe timpul sarcinii depinde în mare măsură de starea fizică şi emoţională a ambilor parteneri. Sarcina nu este o boală şi,prin urmare,nu ar trebui să existe contraindicaţii în ceea ce priveşte viaţa sexuală.

Repausul sexual poate fi indicat de către medic numai dacă gravida este expusă pericolului unei naşteri premature,a unei pierderi de sarcină sau dacă se simte moleşită şi are permanent senzaţia de greaţă.

Chiar dacă femeia însărcinată se simte bine,mulţi doctori recomandă ca ea să se abţină de la contacul sexual în primul trimestru,atunci când există riscuri mari de avort spontan,dar şi în luna a 9-a,când se poate produce naşterea prematură.

Poziţii favorabile

1. Una dintre poziţiile ideale pentru gravideeste atunci când cei doi parteneri stau culcaţi,iar femeia stă cu spatele către bărbat şi conduce actul sexual. În felul acesta gravida se simte confortabil,iar burtica nu reprezintă un inconvenient.

2. O altă poziţie bună pe timpul sarcinii este aceea când bărbatul stă aşezat pe canapea sau pe scaun,iar femeia stă în poala lui,cu spatele către el. Nici în acest caz burtica mare nu deranjează actului sexual.

3. Poziţiaîn care cei doi parteneri stau în picioare,femeia spirijinindu-se de mobilier,iar bărbatul venind pe la spatele ei este,de asemenea,confortabilă în cele 9 luni de sarcină.


Citeşte şi:

Viaţa intimă după sarcină,la fel de pasională

Sfaturi ca să rămâi însărcinată