Pe aceeaşi temă,mai citeşte şi:

Bicarbonatul face minuni în casă

E vremea pentru curăţenia de toamnă

Căzile şi chiuvetele

Se pătează destul de uşor şi ai tot încercat diverse soluţii pentru a le curăţa? Pune la încercare sucul de lămâie amestecat cu un vârf de sare. Şterge uşor cada sau chiuveta pătate,apoi limpezeşte cu apă călduţă şi vor străluci de curăţenie.

Vasele de gătit

Calcarul din apa dură se depune atât de vasele de inox,cât şi pe bateriile sanitare din baie şi bucătărie. Când soluţiile anticalcar nu mai dau niciun rezultat,încearcă altceva:o soluţie de apă rece,oţet şi sare. O aplici pe zonele cu depuneri şi o laşi să acţioneze două ore sau mai mult,în funcţie de cât de gros este stratul de calcar. La fel de eficientă este soluţia din 3 linguri de sare şi 2 linguriţe de oţet.

Cuptorul

Oricât de atentă ai fi,pe cuptorul,aragazul sau plita pe care găteşti apar pete de mâncare. Le cureţi foarte uşor,dacă pui deasupra lor sare,după ce ai terminat de gătit şi sunt încă fierbinţi. Când se răcesc,murdăria o scoţi foarte uşor folosind un burete.

Covoarele

Sarea grunjoasă face minuni pentru covoare. Freci cu ea covoarele murdare,apoi le aspiri şi sunt din nou curate. Dacă vrei să ai din nou covoare în culori vii,aplică pe suprafaţa lor o soluţie de apă cu sare şi las-o să acţioneze o zi.

Bijuteriile

Lăsate în soluţie de sare sau curăţate cu sare fină,bijuteriile devin mai strălucitoare. Bijuteriile din argint seoxidează adesea. Pentru a fi ca noi,lasă-le peste noapte în ulei de floarea soarelui,apoi freacă-le folosind oţetfierbinte şi sare grunjoasă.

Ponturi în plus:

-O pungă cu sare pusă pentru un vas cu alimente le ajută să-şi menţină prospeţimea.
-Când gunoiul miroase urâtşi nu ai vreme să mergi să-l arunci,presară sare şi va absorbi tenporar mirosurile urâte.-Puţină sare în locurile pe unde bănuieşti că vin gândacii,îi alungă timp îndelungat.