Prăjitură cu brânză şi afine - Ingrediente

400 g brânză de vaci cremoasă

190 g de iaurt degresat

5 linguri de zahăr

3 linguri de griş

3 linguri de făină

1 pahar de afine (proaspete sau decongelate)

2 ouă

zahăr pudră

jum. de linguriţă praf de copt

Prăjitură cu brânză şi afine - Mod de preparare:

Bateţi ouăle cu zahărul, folosind un robot de bucătărie.

Adăugaţi brânza şi iaurtul. Amestecaţi până obţineţi o masă omogenă.

Treptat, adăugaţi grişul, făina, praful de copt şi amestecaţi cu o lingură.

Adăugaţi afinele şi iarăşi amestecaţi.

Tapetaţi o formă de copt cu hârtie (sau o tigaie de fontă). Turnaţi în aceasta aluatul. Dacă folosiţi o formă de silicon, ungeţi-o cu unt şi presăraţi-o cu puţin griş.

Daţi forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute.

Scoateţi forma din cuptor. Acoperiţi-o cu o farfurie şi răsturnaţi-o. Îndepărtaţi hârtia de copt.

Decoraţi cu afine sau zahăr pudră.

Notă: Dacă doriţi un desert mai dietetic, puteţi să nu adăugaţi zahăr. Chiar dacă veţi folosi zahărul, valoarea energetică pentru 100 g de produs nu va depăşi 130 kcal.

Sursa