Dificultate medie

Preparare 1h

1 tavă

Ai nevoie de:

Pentru aluat:

250 g făină

100 g zahăr

100 ml lapte

100 g unt

1 praf de sare

1 ou

½ linguriţă praf de copt

Pentru umplutură

400 g caise proaspete

Pentru firimituri

100 g făină

70 g zahăr

100 g unt rece

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt. Adaugi laptele, oul, untul rece tăiat cubuleţe, zahărul şi sarea, apoi frămânţi bine. Laşi aluatul la dospit, aproximativ 40 de minute.

Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, apoi aşezi caisele spălate şi feliate. Coci prăjitura 30-35 de minute, la 180 °C. Între timp, prepari firimiturile. Amesteci untul cu făina şi cu zahărul şi frămânţi cu mâinile până obţii firimiturile.

Scoţi prăjitura, presari firimiturile şi o mai dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea, apoi o ţii la rece, minimum 2 ore.