Mască exfoliantă cu nucă de cocos

Am auzit foarte multe în ultima perioadă despre beneficiile pe care le are uleiul de nucă de cocos, inclusiv nuca de cocos. Pe lângă faptul că exfoliază, nuca de cocos lasă pielea strălucitoare, catifelată şi sănătoasă.

Ai nevoie de:

-    ½ cană nucă de cocos sfârâmată
-    ½ cană ulei de nucă de cocos extravirgin
-    1 lingură de zahăr

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol cele trei ingrediente şi amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe faţă (întregul corp), las-o să acţioneze 7-10 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Mască exfoliantă cu cafea

Cafeaua este sursă importantă de antioxidanţi, compuşi despre care ştim că luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi. Totodată, textura grunjoasă a cafelei este excelentă pentru îndepărtarea celulelor moarte, fiind ingredientul care nu trebuie să lipsească din rutina de înfrumuseţare.

Ai nevoie de:

-    1 lingură cafea măcinată (mai mare)
-    1 lingură zahăr
-    2 linguri ulei de măsline
-     2 capsule uleioase de vitamina E

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol cafeaua, zahărul, uleiul de măsline şi uleiul de vitamina E, apoi amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe corp (sau pe zona pe care vrei să o exfoliezi), lăsând-o să acţioneze aproximativ 10 minute. Clăteşte la final cu apă călduţă.

Mască exfoliantă cu iaurt

Dacă eşti în căutare de o mască care să cureţe în profunzime porii, alege întotdeauna iaurtul. Pe lângă faptul că este foarte bun pentru eliminarea celulelor moarte, acest produs lactat lasă tegumentul hrănit şi catifelat.

Ai nevoie de:

-    5 linguri iaurt
-    2 linguri ulei de măsline
-    1 lingură miere
-    1 lingură zahăr

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol uleiul de măsline şi zahărul, amestecă-le bine şi apoi adaugă miere. Continuă să amesteci până obţii o pastă. Aplic-o pe piele, las-o să acţioneze 10 minute, după care clăteşte cu apă călduţă.

Repetă măştile o dată sau de două ori pe lună.

Reţetele de măşti faciale date mai sus sunt perfecte pentru menţinerea pielii sănătoase, hrănite şi hidratate.

Credit foto: www.aboutbody.com.au