Un ingredient de bază este laptele de nucă de cocos. Substanţele nutritive prezente în laptele de nucă de cocos hrănesc şi hidratează firul de păr de la rădăcină, întărindu-l şi oferindu-l strălucire. Dacă vrei să îţi prepari singură şamponul, iată două reţete:

Reţeta 1: Şampon natural cu lapte de nucă de cocos

Ai nevoie de:

-    ½ ceaşcă lapte de nucă de cocos
-    ½ ceaşcă săpun castile (lichid)
-    5 picături ulei esenţial de lavandă
-    5 picături ulei esenţial de rozmarin
-    ½ lingură ulei de migdale

Mod de preparare:

Pune într-un vas laptele de nucă de cocos, săpunul castile şi uleiurile esenţiale (rozmarin, lavandă şi migdale), apoi amestecă cu o lingură de lemn. Toarnă soluţia obţinută într-o sticlă, pune-i dopul şi agit-o de câteva ori. Şamponul cu nucă de cocos poate fi folosit. Utilizează-l pe parcursul a 30 de zile.

Reţetă 2: Şampon natural cu lapte de nucă de cocos şi gel de aloe vera

Ai nevoie de:

-    1 ½ ceaşcă lapte de nucă de cocos
-    1 ½ ceaşcă gel de aloe vera
-    5 picături de ulei esenţial de lavandă
-    5 picături de ulei esenţial de rozmarin

Mod de preparare:

Pune într-un bol laptele de nucă de cocos şi gelul de aloe vera. Amestecă până devin o pastă, apoi adaugă uleiurile esenţiale. După ce ai amestecat bine ingredientele, toarnă conţinutul într-o sticlă închisă ermetic. Recomandat este să o dai la frigider pentru cel puţin 2 ore, înainte de a-l folosi. Utilizează-l pe păr de fiecare dată când trebuie să-l speli. Durata de viaţă a acestui şampon natural nu este mai mult de o săptămână.


Credit foto: www.pinterest.com