Prin exfoliere se elimină blând celulele moarte de pe ten. În acest fel poţi să ai o piele luminoasă,netedă şi tânără. Exfolierea trebuie făcută o dată pe săptămână,imediat după duş,seara. Iată cu ce fructe poţi să-ţi exfoliezi tenul:

Ananas

Enzimele din acest fruct elimină celulele moarte şi-ţi luminează tenul instant. Amestecă sucul unui ananas cu o liguriţă de făină de ovăz şi una de miere. Umezeşte-ţi faţa cu apă caldă şi aplică amestecul prin mişcări circulare. Îndepărtează scrubul cu apă caldă.  Acestexfpliant este ideal pentru cele care au tenul sensibil.  

Căpşuni  

Scruburile făcute cu căpşuni proaspete sunt bogate în antioxidanţi,vitamine şi minerale şi sunt potrivite pentru cele care au tenul gras. Acestea au particule minuscule care exfoliază şi hrănesc pielea. În acelaşi timp,tratează acneea şi porii dilataţi. Pentru exfolierea tenului,pisează 4 căpşuni şi amestecă-le cu o linguriţă de miere,una de iaurt şi câteva picături de ulei de măsline. Aplica masca pe faţă şi las-o să acţioneze 5 minute. Îndepărteaz-o cu apă caldă.


Citeşte şi:

Exfoliante naturale pentru o piele fină

Cele mai bune măşti exfoliante


Migdale

Migdalele,împreună cu sucul de la o jumătate de lămâie şi o linguriţă de miere,exfoliază pielea şi ţi-o păstrează netedă şi moale. Amestecă ingredientele şi aplică-le pe faţă,prin mişcări circulare. Evită zona din jurul ochilor. Lasă scrubul să acţioneze pe ten 5 minute,apoi spală-te cu apă caldă. Tamponează cu un prosop curat. Această exfoliere este ideală pentru cele care au tenul sensibil.

Nuci

Nucile,în cominaţie cu iaurtul,formează un scrubideal pentru cele care au pielea normală sau mixtă. Nucile exfoliază pielea uscată,în timp ce iaurtul o calmează. Mixează ingredientele şi aplică pe faţă cu mişcări circulare şi blânde. Spală-te pe faţă cu apă rece,apoi cu apă caldă. Tamponează pielea cu un prospo curat.

Lămâie

Dacă ai tenul gras,poţi să foloseşti un scrub format din sucul de la o lămâie,2 linguriţe de sare şi puţin zahăr. Acesta îţi lasă pielea moale,netedă şi ţi-o luminează. Amestecă sucul de lămâie şi sarea. Adaugă puţin zahăr,atât cât preparatul să se îngroaşe. Aplică pe faţă,făcând mişcări circulare şi blânde. Lasă amestecul pe faţă 2-3 minute. Îndepărtează scrubul cu apă călduţă.