Furnicături la nivelul extremităţilor

Cel mai comun simptom al carenţei sangvine,furnicăturile,apare atunci când stai în aceeaşi poziţie pentru o perioadă mai lungă de timp. Picioarele şi mâinile sunt cele afectate,deoarece mişcarea stimulează fluxul sangvin dar repausul îl împiedică. În consecinţă,persoanele care suferă de circulaţia sangvină deficitară se confruntă cu furnicături chiar şi atunci când nu se mişcă 5 minute. Pentru a preveni afecţiunea,mergi cel puţin o jumătate de oră pe jos în fiecare zi. Acest exerciţiu simplu vor pune în mişcare muşchii şi va îmbunătăţi fluxul sangvin în organism.

Citeşte şi:Îţi amorţesc des mâinile şi picioarele? Iată de ce!

Picioare umflate

Picioarele se umflă atunci când nu există suficient sânge în extremităţile inferioare,fiind compensat prin reţinerea lichidelor. În plus,pot apărea durerea,amorţeala şi schimbarea culorii pielii. Consultă un medicdacă te confrunţi cu această problemă. Totodată,încearcă să bei mai multă apă decât de obicei pentru a elimina lichidul reţinut de organism,şi stai întinsă pe pat ca să-ţi odihneşti picioarele. Astfel,sângele va ajunge şi în acea parte a corpului.

Oboseală

Atunci când sângele nu ajunge în întregul organism,părţile corpului care sunt lăsate deficitare trebuie să facă muncă suplimentară folosind toată energia,ducând în final la apariţia oboselii. Şi atunci când eşti obosită,nu mai reuşeşti să te concentrezi şi să-ţi termini treaba. Include în alimentaţie mai multe produse alimentare bogate în energie. Începe-ţi ziua bând un smoothie,care este foarte sănătos şi gustos.

Citeşte şi:Tratamente naturiste pentru căderea părului la femei

Căderea părului

Odată cu pierderea firelor de păr,te poţi confrunta şi cu păr uscat şi deteriorat,pentru că podoaba capilară este afectată atunci când circulaţia sangvină este deficitară. Pentru a rezolva această problemă,include în rutina de îngrijire a părului măştile naturale. Ele sunt eficiente şi sănătoase. De asemenea,poţi bea mai multe ceaiuri care ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvină.

Credit foto:www.steptohealth.com