Probioticele,cunoscute pentru rolul pozitiv pe care îl joacă în digestie,devin şi mai prietenoase de când s-a aflat că ele pot face minuni şi pentru sistemul nostru imunitar,pentru siluetă şi pentru frumuseţe,acţionând împotriva ridurilor,a acneei,împotriva sensitivităţii excesive a tenului şi a deshidratării.

Câţiva dintre cei mai cunoscuţi producători de cosmetice din lume au început să introducă bacteriile binefăcătoare în cremele hidratante şi serurile anti-îmbătrânire,în urma concluziilor pe care le-au tras,anume că respectivele bacterii hidratează pielea şi îi redau,pe cât posibil,elasticitatea. Probioticele acţionează asupra pielii în acelaşi mod în care acţionează în intestine,restabilind echilibrul chimic.

Aceste creme au fost create în urma cercetărilor care au demonstrat că pielea noastră conţine bacterii cu care a fost creată să coexiste. În momentul în care este atacată de substanţe de curăţate astringente,ori de razele soarelui,echilibrul bacteriilor se strică,ducând la apariţia eczemelor,ori a acneei. Cercetările au arătat că,într-adevăr,probioticele refac echilibrul şi ajută în lupta împotriva problemelor de sănătate ale pielii.

Cu toate astea,nu te grăbi să-ţi pui iaurtul pe faţă. Aceste rezultate au apărut în urma unor studii de până la 10 ani,timp în care s-au identificat exact substanţele care ajută în respectivele probleme. Anume,s-a izolat bacteria Lactobacillusşi a fost introdusă printre ingredientele cremelor. Aceste creme sunt create anume pentru a încuraja bacteria să fie mai repede absorbită de piele şi pentru a acţiona cât mai eficient,mai bine chiar decât porţia de iaurt pe care te pregăteai să o întinzi pe faţă.

Vedete caHelena Christensen,Kim Cattrallşi Uma Thurmanfolosesc cremele unei mari companii britanice care a lansat recent pe piaţa mondială o astfel de cremă şi se declară foarte mulţumite de efectele lor.

"Probioticele stimulează sistemul imunitar propriu al pielii, protejând apărarea ei naturală, luptând împotriva problemelor de colagen, stimulând hidratarea, încetinind, astfel, procesul de îmbătrânire." declară Nick Lowe,medic dermatolog consultant.