Iată câteva probleme minore de sănătate care pot anunţa prezenţa cancerului!

Scăderea inexplicabilă în greutate

Acest simptom este adesea unul dintre primele semne vizibile ale cancerului. Este deosebit de frecvent la persoanele care suferă de cancer cu tumori solide,cum ar fi la sân şi cancer pulmonar.

Slăbirea inexplicabilă apare adesea atunci când un cancer se extinde la ficat şi afectează funcţionarea acestuia. Pierderea în greutate poate fi,de asemenea,un semn precoce al cancerului de colon sau cel digestiv.

Dacă nu ai încercat să scapi de câteva kilograme,prin exerciţii fizice şi dietă,dar ai slăbit oricum,mergi la medic. Pierderea de până la 10% din greutate într-un interval de şase luni poate fi un motiv de îngrijorare.


Citeşte şi:

Descoperă leguma care luptă împotriva cancerului!

Cei mai puternici inamici ai cancerului ovarian


 

Febră sau infecţii frecvente

Deşi febra poate indica pur şi simplu că organismul tău se luptă cu o infecţie,febra persistentă sau de lungă durată poate fi un semn al instalării cancerului,cum ar fi limfomul. Leucemia,un cancer al celulelor sangvine,poate provoca,de asemenea,simptome cum sunt infecţiile frecvente,febră,oboseală,dureri şi altele asemănătoare gripei.

Slăbiciune şi oboseală

Acestea stări care nu se diminuează cu nimic,chiar şi atunci când dormi mai mult şi te odihneşti,ar trebui să fie evaluate de medic. Acesta poate fi un semn al multor tipuri de cancer.

Respiraţie şuierătoare şi scurtarea respiraţiei

Deşi respiraţia şuierătoare şi scurtarea respiraţiei poate fi cauzată de o varietate de condiţii,aceste simptome pot fi asociate cu cancerul pulmonar. Atunci când o tumoare la plămâni presează căile respiratorii,le îngustează,favorizând apariţia respiraţiei şuierătoare.

Tuse cronică şi dureri toracice

De multe ori,simptomele cancerului,cum sunt leucemia şi tumorile pulmonare pot mima o tuse cronică sau bronşită. Problema poate persista sau avea loc în cicluri repetate. Pot exista,de asemenea,dureri în piept care se extind la umăr sau partea de jos a braţului.

De asemenea,mergi la medic dacă ai o tuse şi voce răguşită pentru mai mult de şase săptămâni,mai ales daca fumezi sau dacă ai fumat în trecut. Ocazional,o voce răguşită poate fi un simptom al cancerului laringian,tiroidian,esofagian sau pulmonar.

Balonare

Balonare abdominală inexplicabilă care se extinde pe o perioadă lungă de timp poate fi un semn al cancerului ovarian. Balonarea însoţită de dureri pelviene,umflarea în abdomen şi senzaţia de plin poate semnala prezenţa bolii. În mod similar,durerea sau balonare după ce mănânci poate indica prezenţa cancerului la stomac.