Uleiurile vegetale din acest gomaj hrănesc şi protejează pielea,în timp ce lavanda şi ylang-ylang-ul se completează în mod ideal într-un parfum proaspăt şi fermecător.

Ingredientepentru un borcan de 200 ml:
30 g de ulei din sâmburi de struguri
30 g de ulei de măsline
10 g de ulei de migdale dulci
170 g de zahăr pudră
17 picături de ulei esenţial de lavadă
22 picături de ulei esenţial de ylang-ylang

Cum se prepară:amestecă uleiurile vegetale cu cele esenţiale într-un borcan curat. Închide borcanul şi agită-l bine,astfel încât uleiurile să se amestece. Adaugă apoi zahărul şi amestecă uşor cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri.

Sfaturi:această cantitate este de ajuns pentru şase-opt gomaje. Produsul este valabil mai multe luni. Pentru a profita din plin de beneficiile acestui gomaj,aplică-l pe pielea umedă şi aşteaptă două-trei minute înainte să-l îndepărtezi.

Ulei de masaj pentru picioare obosite

Nu este nimic mai bun dacă ai picioarele umflate sau te dor decât acest ulei de masaj. Ideal de realizat înainte de duş,este un ulei care nu trebuie să-ţi lipseasă din baie

Ingrediente:
100 ml de ulei de măsline
40 de picături de ulei esenţial de arbore de ceai
20 de picături de ulei esenţial de mentă

Cum se prepară:amestecă într-o sticluţă uleiul de măsline cu uleiurile esenţiale,pune-i dopul şi agită cu putere.

Sfaturi:toarnă un pic de ulei în palme,apoi masează bine laba piciorului,de la călcâie spre degete,insistând pe talpă şi pe gleznă.

Loţiune capilară pentru păr degradat

Loţiunea este ideală pentru părul uscat,degradat,ars de razele soarelui sau distrus de tratamentele chimice. Aceasta îi ameliorează textura,dându-i un aspect mătăsos şi moale.

Ingrediente:
60 ml ulei de măsline
20 de picături de ulei esenţial de muşeţel,de lavandă,de rozmarin sau de busuioc

Cum se prepară:pune toate ingredientele într-un bol de sticlă şi amestecă-le bine. Dacă vrei,poţi încălzi loţiunea înainte de a o aplica,însă nu este neapărat necesar. Întinde loţiunea pe părul curat şi uscat,acoperă-l părul cu o folie de plastic sau cu o cască de duş,apoi înfăşoară-l într-un prosop cald şi umed. Când s-a răcit,înlocuieşte-l cu altul cald. Căldura permite uleiurilor nutritivă să pătrundă în structura firului de păr,hrănindu-l. Lasă soluţia să acţioneze timp de 30 de minute,îndepărteaz-o cu apă caldă,apoi şamponează părul pentru a elimina reziduurile.

Sfaturi:această loţiune asigură o îngrijire perfectă pentru părul normal sau uscat şi nu poate fi refolosită de la o aplicare la alta.