Exfoliază delicat pielea

 

Începe de pe acum să îndepărtezi impurităţile şi celulele moarte de pe piele cu exfoliantede corp. Foloseşte produse din comerţ sau prepară-le acasă,cu ingrediente la îndemână,cum sunt zaţul de cafea şi laptele. Combină-le şi aplică produsul obţinut prin mişcări circulare. Insistă pe faţă,gât,decolteu,coate,genunchi şi călcâie. Repetă procedeul de două ori pe săptămână. După ce ai exfoliat pielea,aplică o loţiune sau cremă de corp,care va acţiona mult mai eficient după stimularea circulaţiei sangvine.

 

Alege tipul de epilare potrivit

 

Pentru a scăpa de părul nedorit,ai la dispoziţie mai multe variante. Lama de ras şi crema depilatoare sunt metode nedureroase,însă de scurtă durată. Dacă vrei ca pentru trei,patru săptămâni să nu mai ai grija îndepărtării firelor de păr,încearcă epilarea cu ceară. Este mult mai eficientă,deşi provoacă durere.

 

Nicăieri fără cremă de protecţie

 

Medicii dermatologi recomandă folosirea unei creme cu factor de protecţie solară de cel puţin 30 pe perioada verii. Reaplic-o din două în două ore,mai ales dacă urmează să stai multă vreme în aer liber. În plus,poartă ochelari de soare şi o pălărie când ieşi din casă şi evită plimbările între orele 11.00 şi 16.00.

 

Ai grijă de ten

 

În sezonul cald,spală-te pe faţă cu apă,de cel puţin trei ori pe zi,şi nu uita să te demachiezi în fiecare seară,indiferent dacă te-ai machiat sau nu. Astfel,îndepărtezi sudoarea şi murdăria. Totodată,renunţă la produsele cosmetice care conţin acid glicolic şi retinol. Ele nu trebuie utilizate vara,pentru că fac pielea mai sensibilă la soare.

 

Tratament pentru păr

 

Schimbările de temperatură,folosirea foehnului,a plăcii şi a produselor de îngrijire sensibilizează şi deshidratează şuviţele. Astfel,ele devin mai fragile şi se rup mai repede. Foloseşte şampoane care au în compoziţia lor creatină,o substanţă care regenerează părul şi-i oferă elasticitate. Recomandate sunt şi măştile de păr,precum cea cu gălbenuş. Amestecă un gălbenuş cu o lingură de miere,până când obţii o pastă. Aplică tratamentul pe părul proaspăt spălat,de la rădăcină la vârfuri. Când au trecut 20 de minute,clăteşte cu apă călduţă şi şamponează.

 

Bea cât mai multe lichide

 

Temperaturile ridicate şi activitatea în aer liber duc la deshidratare internă,situaţie ce favorizează apariţia durerilor de cap şi a vertijului. De aceea,bea cel puţin 8 pahare de apăpe zi. Pe lângă apă,consumă ceauiri,sucuri naturale şi supe. Este imporant să bei lichidele cu înghiţituri mici.

 

Fără obiceiuri nesănătoase

 

Cu siguranţă îţi sunt cunoscute aceste două recomandări ale specialiştilor:fără tutun şi alcool pentru o viaţă sănătoasă. Însă aceste indicaţii au un rol important şi în menţinerea aspectului catifelat şi tânăr al pielii. Sunt numeroase studii care arată că fumatul duce la îmbătrânire prematură şi că un consum regulat de alcool contribuie la creşterea riscului de a dezvolta melanom,cea mai agresivă formă a cancerului de piele.

 

Idei Click! pentru femei

 

În cazul în care consumi băuturi cofeinizate,trebuie să triplezi cantitatea de lichide pe care o bei zilnic.

Aplică pe faţă o linguriţă de cremă fotoprotectoare,iar pe corp trei-patru linguri.

Îmbracă haine din materiale naturale,întrucât cele sintetice favorizează pierderea apei din piele şi nu-i permit acesteia să respire.

Pe timpul verii,foloseşte rimel,dermatograf şi corector rezistente la apă. Astfel,machiajul ochilor nu va curge şi nici nu va forma cute.

Cel mai bun moment pentru a hidrata pielea pe termen lung este de îndată ce ieşi de la duş. Loţiunea de corp se absoarbe mult mai bine când pielea este puţin umedă.