Bogate în vitaminele B şi C

Complexul de vitamine Bajută în nenumărate funcţii ale organismului,precum reglarea cortizolului-principalul hormon al stresului,cresc nivelul colesterolului bun,convertesc elementele nutritive în energie şi menţin sănătatea pielii şi a părului. Vitamina C ajută la formarea şi la menţinerea componentelor vitale:pielea,vasele de sânge,oasele şi ţesutul conjunctiv.

Calciu

Corpul tău nu poate produce calciu de unul singur,de aceea este foarte important să îl iei din alimente ce provin dintr-o sursă sănătoasă. Aproximativ 99% de calciu din corp se află stocat în oase şi dinţi,fiind totodată esenţial pentru muşchi şi funcţiile inimii,precum şi la coagularea sângelui.

Citeşte şi:5 motive pentru care trebuie să consumi zmeură

Fosfor şi zinc

Fosforul este unul dintre cele mai abundente minerale din corp,85% fiind stocat în oase şi dinţi,ajutând împreună cu calciu la menţinerea sănătăţii acestora. Zincul are de asemenea un rol important în reglarea sistemului imunitar,ajutând şi la crearea proteinelor.

Fier

Acesta este un mineral foarte important,răspunzător de producerea oxigenului şi de transportarea celulelor roşii. Aproape două treimi din fier se găsesc în hemoglobină,responsabilă de transportarea oxigenului din plămâni în fiecare părticică a corpului tău.

CIteşte şi:Efectele ceaiului de zmeură

Pentru a te bucura de beneficiile frunzelor de zmeur,îţi poţi prepara acest ceai răcoritor. Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente

-6 căni de apă

-3-4 pliculeţe de ceai de frunze de zmeur

-1 lingură suc de lămâie

-1/2 ceaşcă de fructe de pădure

-1 lingură miere

Cum îl prepari

Pui apa la fiert,după care o dai la o parte,adăugând pliculeţele de ceai. Scoate-le după 15 minute şi adaugă restul ingredientelor. Pune câteva cuburi de gheaţă şi lasă-l să stea la frigider.

sursă foto:lemontreehealth.com.au