Renunţă la anumite produse

Dacă foloseşti de obicei multe produse cosmetice pentru a-l aranja, precum spumă de păr sau fixativ,încearcă să le aplici mai rar pe timp de vară. Totodată, este indicat să te vopeşti înainte ca temperaturile să atingă cote maxime, evitând lunile iulie şi august. Supunând podoaba capilară unui tratament chimic, firul de păr se va fragiliza, pierzându-şi strălucirea.

 Împrieteneşte-te cu balsamul de păr

Asigură-te că îi oferi părului tău hidratarea de care are nevoie. Încearcă să foloseşti un balsam de păr după fiecare şamponare, pe care îl laşi să acţioneze cel puţin 10 minute înainte de a clăti. Poţi folosi şi un balsam fără clătire,care îi va menţine supleţea.

 Renunţă la ondulator şi uscător

Placa,ondulatorul sau uscatorul de păr ar trebui sa ia o scurtă vacanţă pe timpul verii-sau foloseşte-le cât mai rar. Încearcă să îţi usuci părul în mod natural,înfăşurându-l câteva minute într-un prosop după şamponare. Prosopul va absorbi excesul de apă, prevenind electrizarea şi despicarea vârfurilor. În cazul în care vrei să foloseşti totuşi uscătorul de păr, asigură-te că este setat pe cea mai mică temperatură. Buclele lejere,cu aspect natural, pot fi obţinute prin împletirea părului pe timpul nopţii, cât este încă puţin umed.

 Acoperă-ţi capul

Când eşti nevoită să ieşi din casă în miezul zilei, ai grijă să nu uiţi niciodată pălăria de soare. Aceasta nu îţi va proteja doar părul,dar este indicată şi pentru a te feri de insolaţii. Găseşte un model care te avantajează sau foloseşte eşarfe colorate.

 Alege uleiuri naturale

Câteva picături de ulei de cocos,de migdale sau de măsline aplicate pe vârfuri şi uşor pe suprafaţa firelor de păr, de la jumătate, fără a atinge însă rădăcina, îţi vor proteja părul de deshidratare. Uleiurile hidratează în profunzime, împiedicând ruperea şi dând strălucire. Repetă procedeul în prima zi după şamponare, pe părul curat, pentru a evita să îl încarci prea mult.

 Scapă de vârfurile despicate

Vara este momentul ideal de a scăpa de vârfurile despicate şi, de ce nu, de a încerca o nouă tunsoare. Dacă nu eşti adepta unei schimbări radicale, tunde-te măcar 2-3 cm din lungime,redând astfel vitalitate părului.

 Optează pentru coafuri lejere

În sezonul estival eşti tentată mai mult ca oricând să îţi ţii părul prins strâns în coadă. Acest obicei fragilizează firul de păr, iar acesta se poate rupe. Încearcă mai bine cocuri sau împletituri lejere,care vor preveni în acelaşi timp şi electrizarea.

 Foloseşte produse cu SPF inclus

Dacă esti nevoită să petreci mult timp afară în orele de vârf,află că există acum produse cu factor de protecţie solară nu doar pentru ten,ci şi pentru păr. Balsamul sau uleiul de păr cu SPF inclus îţi vor feri podoaba capilară de efectele nocive ale razelor solare.

 Nu uita de măştile de păr

Decolorarea,praful şi chiar transpiraţia îţi pot afecta serios structura firului de păr. Foloseşte cât mai des la măşti de păr naturale,pentru a menţine hidratarea optimă. Încearcă o combinaţie din 2-3 linguri ulei de măsline, argan sau unt de shea,în funcţie de lungmea părului, şi gălbenuş. Aplică amestecul pe toată lungmea firului de păr şi lasă-l să acţioneze cel puţin 15 minute sau pe timp de noapte. Dacă ai părul uscat, poţi folosi masca şi la rădăcină. E posibil să ai nevoie de 2-3 şamponări pentru a îndepărta excesul de ulei.

 TRUC CPF

Oricât de multe produse de protecţie ai folosi,aspectul exterior va fi întotdeauna influenţat de starea organismului tău. Bea o cantitate suficientă de apă pentru a te menţine hidratată şi încearcă să consumi mai multe fructe şi legume, care se găsesc din abundenţă pe perioada verii. Astfel, părul tău se va menţine puternic şi sănătos.