Te doare cumplit stomacul? Masează-ţi zona dintre degetul mare şi cel arătător şi durerile se vor atenua. 

Suferi de migrene,însoţite de stări de greaţă? Dacă masezi anumite zone din palmă poţi să scapi în câteva minute de disconfort. Studiile au dovedit că masajul mâinilor accelerează vindecarea şi diminuează durerile. Acest gen de terapie se bazează pe un principiu simplu:fiecare organ din corp corespunde unui anumit punct din palmă.

Stimulate, punctele din palmă duc la creşterea capacităţii organismului de vindecare şi de reechilibrare. Masajul la mâini ajută în cel puţin 10 alte afecţiuni:dischinezie biliară,sindrom premenstrual,tulburări de menopauză,infertilitate,disfuncţii erectile,migrenă,reumatism,oboseală cronică,insomnie,depresie.

Dar cum se face mai exact? Dacă îţi masezi palma dreaptă,vei „atinge“ organele corpului şi regiunile care dor din partea dreaptă. Acelaşi lucru şi pentru partea stângă. Spre exemplu,ca să scapi de junghiurile cardiace,masează uşor zona din palmă care corespunde inimii.

Ghidează-te după schema cu punctele reflexogene pentru a masa corect punctele din palmă.

Punctele din palmă - Cum faci corect masajul

1. De regulă,masajul se începe de la mâna dreaptă,respectiv de la mâna stângă pentru stângaci. Fă mişcări circulare în mijlocul palmei cu ajutorul degetului mare de la cealaltă mână. Durata de masaj pentru fiecare zonă este de 3 până la 5 minute.


2. Degetele se masează cu mişcări invers acelor de ceasornic de la bază până sus,de la cel mai mic spre cel mai mare. Punctul de plecare este zona umerilor,care se găseşte la baza exterioară a degetului mic.

Cum se masează punctele din palmă


3. După ce ai terminat cu degetele,revino spre mijlocul palmei şi fă mişcări circulare inverse decât la început. Acelaşi lucru şi pentru degetele care trebuie masate acum în sensul acelor de ceasornic.

4. Ştii că ai efectuat corect masajulatunci când pielea începe să aibă o culoare mai pală,iar zona solicitată a devenit mai sensibilă.

Ameliorează următoarele boli:

Punctele din palmă în gastrită şi ulcer

Dacă ai o criză de ulcer,fă-ţi masaj la fiecare mână în zona stomacului timp de 5 minute şi în zona duodenului,timp de 10 minute (găseşte zona cu pricina în schemă).

Constipaţie

Simptomele neplăcutei şi stânjenitoarei constipaţii pot fi ameliorate prin mişcări circulare tot în zona stomacului (5-10 la fiecare mână),coborând apoi spre zona intestin subţire şi gros,în ordinea evacuării (intestin subţire,colon ascendent,transvers,descendent,anus,rect).

Punctele din palmă şi rolul lor în obezitate

Kilogramele în plus pot fi controlate prin masajul mâinilor,câte 3-5 minute pe zi,la fiecare din zonele următoare:stomac,duoden,pancreas,intestin subţire şi gros,hipofiză,tiroidă.