Rădăcina de ghimbir - ce poţi trata cu ea

1 72122 original jpg jpeg

Ai răcit, te simţi obosită şi nu ai poftă de mâncare? Nu te îngrijora, căci ai la îndemână leacuri naturale din rădăcină de ghimbir, care sunt folosite cu succes de mai bine de cinci milenii.

Infuzia te scapă de balonare

Rădăcina de ghimbir este de ajutor persoanelor care suferă din cauza tulburărilor digestive,căci ameliorează balonările şi calmează durerile de stomac,în special cele apărute după o masă copioasă. Bei o cană cu infuzie,pe care o prepari din două linguriţe de rădăcină de ghimbir ras,peste care torni 250 de ml de apă clocotită. Laşi la infuzat 10 minute. Bei leacul de trei ori pe zi,după masă.

Ceaiul desfundă sinusurile

Ceaiul din rădăcină de ghimbir este un remediu excelent împotriva răcelilor de sezon. Îl prepare din două linguriţe de rădăcină rasă,la o cană de apă fierbinte. Îndulceşti cu o linguriţă de miere. Datorită gingerolului (acea substanţă care dă iuţeala ghimbirului),remediul te scapă şi de nasul înfundat.

Siropul,împotriva oboselii cronice

Te trezeşti mereu obosită,nu ai chef de nimic şi nu te poţi concentra? Aceste simtome ale oboselii cronice pot fi combătute şi cu ajutorul siropului din rădăcină de ghimbir. Peste 10 linguri de rădăcină proaspătă,rasă,torni cinci linguri de miere de albine. Pui compoziţia într-un borcan şi o laşi la macerat,într-un loc întunecos,o săptămână,apoi strecori printr-un tifon. Amesteci o lingură de sirop într-un pahar cu apă şi bei de trei ori pe zi,o lună.

Cataplasma alungă crampele menstruale

Datorită proprietăţilor calmante şi antiinflamatoare ale gingerolului,cataplasma cu ghimbir este indicată femeilor care suferă din cauza crampelor,în perioada menstruaţiei. Dai pe răzătoare o bucată potrivită de rădăcină de ghimbir crudă,pui conţinutul într-un tifon,apoi aplici pe zona dureroasă,până când simţi că durerea cedează.