Microbi cu 160 la oră

 

Hapciu! Ştiai că viteza strănului tău atinge incredibila viteză de 160 km/oră? Şi e suficient doar un strănut ca să eliberezi în aer peste 100.000 de germeni,nu tocmai prietenoşi.

 

 

Unghiile de la mâini cresc mai repede

 

Te-ai întrebat vreodată de ce rezultatele pedichiurii durează mai mult ca cele ale manichiurii? Pentru că unghiile de la mâni cresc de 4 ori mai repede ca cele de la picioare!

 

 

Intestin cât o balenă

 

Desfăşurat,intestinul tău subţire ar măsura peste 6 metri – aproape lungimea unei balene ucigaşe.

 

 

De ce miros picioarele

 

Ghici de ce îţi miroase încălţămintea?Ei bine,află că tălpile conţin peste 500.000 de glande sudoripare,capabile să producă 0,5 litri de transpiraţie zilnic.

 

 

Sucul gastric dizolvă metalele

 

Sucul gastric este suficient de concentrat ca să dizolve metalele. Atunci,te vei întreba,de ce nu dizolvă stomacul? Pentru că acesta e acoperit cu un strat gros de mucus,cu rol protector,care împiedică acizii gastrici să afecteze organul în care se realizează digestia.

 

 

Pielea moartă se depune pe mobilă

 

La fiecare oră,un om obişnuit pierde,în medie,600.000 de particule de piele. Pe an,asta echivalează cu greutatea unui iPad. Toate aceste particule de pielea moartă nu dispar,pur şi simplu,ci se depun în mediul în care trăieşti:pe mobilă,pe podea,pe rama ferestrelor.

 

 

Paraziţii din gene

 

Chiar dacă nu le vezi cu ochii liberi,colonii de paraziţi microscopici se pot instala pe genele tale. Aceşti paraziţi de tip Demodex îşi fac culcuş în genele a 80 % dintre persoanele cu vârstă de peste 60 de ani. În mod normal,paraziţii sunt inofensivi,dar dacă se activează,pot cauza inflamaţii cronice ale pleoapelor.