6 motive ca să mănânci curmale

2 pexels photo 1571169 jpg jpeg

Câteva curmale îţi asigură aportul necesar zilnic de fibre şi de antioxidanţi. Iar în zilele în care ai nevoie de un plus de energie şi de vitalitate, delicioasele fructe sunt alegerea ideală pentru tine. Consumul lor înseamnă un pas înainte spre sănătate!

Consumul de curmale te ajută să ai o digestie bună şi, totodată, asigură funcţionarea optimă a intestinului, împiedicând înmulţirea bacteriilor dăunătoare. Mai multe studii au demonstrat faptul că cei care consumă frecvent curmale prezintă un risc minor de îmbolnăvire a colonului, deoarece aceste fructe cresc nivelul bacteriilor bune din organism şi opresc creşterea celulelor care duc la cancerul de colon.

Curmalele conţin un procent ridicat de zaharuri naturale, glucoză şi fructoză, exact ceea ce are nevoie organismul pentru energie. Pe lângă acestea, ele sunt o sursă importantă de minerale: fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc; de fibre şi de vitamine: vitamina A, complexul B, vitamina K. Toate acestea menţin energia la un nivel optim şi înlătură stările de oboseală.

O ceaşcă de curmale oferă organismului 12 grame de fibre, ceea ce înseamnă 48% din porţia zilnică necesară pentru funcţionarea optimă a organismului. Dintr-un studiu publicat în „British Journal of Nutrition” a reieşit faptul că, cei care au consumat 7  curmale, timp de 21 de zile, au prezentat îmbunătăţiri ale frecvenţei scaunelor. Ele funcţionează ca un laxativ natural, iar introducerea lor în alimentaţia zilnică tratează tulburările intestinale şi restabilesc nivelul florei intestinale.

Datorită aportului ridicat de vitamina B6, curmalele îmbunătăţesc activitatea cerebrală, ceea ce duce la o putere de concentrare mai mare şi la o memorie mai bună. De asemenea, ele ajută corpul să secrete serotonină, substanţă responsabilă pentru starea ta de bine.

Cu un conţinut ridicat de potasiu, curmalele favorizează reglarea tensiunii arteriale, hipertensiunea fiind un factor important de risc pentru apariţia accidentelor vasculare cerebrale şi a infarctelor. Datorită aportului ridicat de fibre, curmalele au proprietatea de a normaliza nivelul colesterolului, contribuind astfel la păstrarea vaselor de sânge curate.

Atenţie! Acest fruct nu este recomandat diabeticilor, din cauza conţinutului ridicat de glucide.

Curmalele pot fi considerate suplimente alimentare pentru femeile însărcinate, datorită vitaminelor din componenţa lor. Acestea ajută femeile să aibă o naştere uşoară, atenuează o posibilă depresie, care poate să apară după naştere şi îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern. Astfel, cel mic o să fie ferit de mai multe boli şi se va dezvolta armonios.



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg