Alimente pe care nu ar trebui să le consumi crude. Roşiile şi merele sunt pe listă

Alimente pe care nu ar trebui să le consumi crude  Roşiile şi merele sunt pe listă jpeg

Te-ai fi gândit vreodată că roşiile pe care le consumi crude pot fi periculoase? Sau merele? Ei bine, se pare că există câteva alimente care te pot îmbolnăvi atunci când le consumi fără să le găteşti înainte. Iată cinci dintre cele mai surprinzătoare.

Iată o listă cu cinci alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată crude:

1. Laptele

Laptele proaspăt are nenumărate beneficii, însă proaspăt nu înseamnă şi crud. Laptele nepasteurizat sau nefiert poate conţine bacterii şi germeni periculoşi, ce te pot îmbolnăvi şi pot provoca infecţii grave, precum salmonella, listeria sau E-coli. 

2. Ouăle

Deşi locuitorii din ţări precum Japonia sau Coreea se consumă ouă crude, specialiştii vă sfătuiesc să nu faceţi asta. Există un mit potrivit căruia ouăle crude sunt o opţiune mai sănătoasă, însă studiile arată contrariul. Absorbţia de proteine este mai mare în cazul ouălor gătite. Totofată, ouăle crude pot aduce şi infecţii cu salmonella.

oua crude jpg jpeg

3. Mere

Se spune că un măr pe zi te ţine departe de cabinetul medicului, însă trebuie să ai grijă atunci când mănânci mere. Evită să mesteci seminţele deoarece acestea conţin amigdalin, un compus chimic ce conţine cianură. Cotoarele a aproximativ 40 de mere conţin doza letală, aşadar e puţin probabil să păţeşti ceva. E bine însă să previi! 

Salata cu roşii şi brânză. Bună sau nu pentru siluetă?

4. Caju

Nucile sau alunele caju sunt o gustare sănătoasă, care reduc colesterolul rău, riscul de a face un atac de cord şi ajută la menţinerea greutăţii sub control. Pe de altă parte, atunci când sunt consumate crude, aceste alune conţin o substanţă toxică, urusiol, ce se mai găseşte şi în iedera otrăvitoare şi în coaja fructului de mango.

caju jpg jpeg

5. Roşiile

Surprinzător, pe această listă se găsesc şi roşiile. Deşi sunt consumate crude, mai ales pe timpul verii, un studiu realizat de Universitatea Cornell arată că atunci când sunt gătite, cantitatea de antioxidanţi este mai mare. Aşadar, pentru a beneficia la maxim de proprietăţile lor, roşiile ar trebui gătite înainte de a le consuma. Totodată, roşiile se găsesc pe locul zece în topul alimentelor cu pesticide. Aşadar, asiguraţi-vă că le spălaţi bine înainte de a le mânca.

Pe lista alimentelor ce nu ar trebui consumate crude se mai regăsesc şi: ciupercile, cartofii, kale, făina sau germenii de grâu.

Sursă: brightside.me



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg