Colesterolul este o grăsime produsă de organism,care ajută la îndeplinirea tuturor funcţiilor,cum sunt producerea de acizi biliari,absorbirea de către celule a vitaminei D,stimularea anumitor hormoni,şi altele. Toate acestea sunt îndeplinite când nivelul colesterolului este normal,dar ce se întâmplă când este crescut?

Atunci când nivelul este ridicat,se acumulează în artere şi duce la îngroşarea sângelui,reducând cantitatea de sânge care trebuie să ajungă la organe. Acest lucru duce la dezvoltarea mai multor probleme de sănătate.

Creştereanivelului de colesterol poate fi cauzată de anumite alimente bogate în grăsimi şi zaharuri,sedentarism,obezitate,dar şi consumul excesiv de alcool. Dar,din fericire,poate fi ţinut sub control.

Dacă vrei să reduci nivelul colesterolului în mod natural,încearcă acest remediu. Este pe bază de suc de lămâie,pătrunjel,bicarbonat şi apă,şi este foarte eficient. Ajută la eliminarea grăsimii depozitate pe artere,dar şi sistemul imunitar. În plus,este un agent purificator,care detoxificăorganismul.

Reţeta sucului care reduce nivelul colesterolului:

Ingrediente

-3 linguri de suc de lămâie

-o lingură de bicarbonat de sodiu

-5-6 fire de pătrunjel

-o cană cu apă 

Mod de preparare şi consumare:

Pune toate ingredientele într-un vas înalt,apoi procesează-le puţin cu blenderul. Vei obţine un suc,pe care trebuie să-l bei în stare proaspătă,în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol.