În ceea ce priveşte asortarea hainelor la femei,primul lucru pe care ochii unei persoane îl percepe sunt culorile,mai ales dacă acestea nu sunt combinate aşa cum cere codul vestimentar. De cele mai multe ori,ca să nu rişte prea mult,femeile care vor să aibă un look corect preferă să aleagă haine în nuanţe închise – negru sau gri,şi foarte rar se întâmplă să adauge şi câte o pată de culoare în ţinuta pe care o abordează. E adevărat că astfel reduc riscurile,dar o ţinută de acest gen nu poate să le scoată din anonimat.

Asortarea hainelor la femei în funcţie de culori

Dacă te numeri şi tu printre aceste femei,dar nu te poţi mulţumi doar cu o ţinută corectă,dar care nu este cu nimic mai interesantă decât celelalte,e timpul să schimbi ceva în asortarea hainelor.

Nu-i deloc greu să înveţi câteva reguli simple pentru asortarea hainelor la femei. De exemplu,poţi alege o culoare dominantă,care să fie însoţită de o altă culoare din aceeaşi paletă cromatică,fie chiar şi una contrastantă.

Trebuie să ai în vedere însă combinaţiile de culori pe care trebuie să le eviţi ca să nu rişti să devii un clovn. Specialiştii ne-au oferit câteva exemple de combinaţii pe care nu trebuie să le faci niciodată:verde şi albastru,negru şi maro,roz şi roşu,negru şi bleumarin.

Ei spun că în asortarea hainelor la femei există un sfat considerat a fi de aur:evită să porţi mai mult de trei culori diferite,în caz contrar rişti să creezi un look dezordonat.

Asortarea hainelor la femei în funcţie de texturi

Nu numai culorile sunt cele care contează în asortarea hainelor la femei. Atunci când vrei să alcătuieşti o ţinută pentru ca rezultatul să fie unul armonios şi ţinuta ta să nu arate dizgraţios,trebuie să alegi produse vestimentare care au aceleaşi texturi sau care să fie asemănătoare. Hainele groase,de iarnă,nu dau bine lângă cele subţiri şi diafane de vară.  Şi această combinaţie – între hainele din sezonul rece şi cel cald,nu ar trebui să o încercaţi niciodată.

Specialiştii îţi recomandă să acorzi o atenţie deosebită pieselor vestimentare cu imprimeuri. Este destul de greu să reuşeşti să le asortezi corect,iar riscul ca ţinuta obţinută să fie mult prea încărcată este destul de mare. Aşa că,nu te complica prea tare şi atunci când alegi o piesă cu imprimeu,ai grijă ca celelalte elemente să fie simple,într-o singură culoare. Când vorbim de haine cu imprimeu floral,cu dungi sau cu buline,cel mai bine vei reuşi să le pui în valoare – obţinând chiar o ţinută deosebită,dacă le vei asorta cu produse vestimentare şi bijuterii în culori neutre precum nude,bej,crem,dar şi alb sau negru.

Aşadar,este important să realizezi că aspectul plăcut şi echilibrat al unei ţinute nu constă în brandul pieselor vestimentare alese,ci în asortarea potrivită a acestora.