Candidoza poate fi tratată cu ajutorul plantelor. Iată care sunt acestea şi cum pot fi folosite!

Gălbenele

Ceaiul de gălbenelese prepară dintr-o lingură de plantă,peste care se toarnă o cană cu apă. Tot cu ajutorul infuziei se pot face spălături vaginale,dimineaţa şi seara. De asemenea,poţi să aplici local şi unguent de gălbenele.

Pelin

La un litru de apă pune la infuzat două linguri de pelin şi puţin bicarbonat. Spală-te cu acest amestec în fiecare seară,timp de două săptămâni. De asemenea,tot cu ceai de pelin poţi face spălături vaginale pentru a restabili flora şi pentru a elimina secreţiile anormale.

Muşeţel

Muşeţelul are un efect calmant şi este un antiinflamator puternic. Băile de muşeţel elimină senzaţia de arsură care apare în cazul candidozei. Pune la fiert un litru de apă. Când dă în clocot,opăreşte 3 linguri de flori de muşeţel. Strecoară amestecul şi toarnă infuzia în apa din cadă. Ai grijă ca temperatura apei să nu depăşească 38 de grade. Fă zilnic băi,cu o durată de 15 minute.

Coajă de stejar

Pune într-un vas 3-4 linguri de coajă de stejar uscată. Toarnă peste ele un litru de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute,după care strecoară amestecul. Bea acest ceai în fiecare zi. De asemenea,cu ajutorul acestuia poţi să-ţi faci spălături vaginale,o dată pe zi,seara.

Urzică albă

Pune într-o cană o lingură de urzică albă. Adaugă peste ea 250 ml apă clocotită. Lasă 10 minute la infuzat,apoi strecoară amestecul. Bea o cană de ceai,după fiecare masa,de trei ori pe zi.


Citeşte şi:

Remedii care te scapă de indigestie

Remedii care-ţi întăresc imunitatea