Probioticele,bacteriile prietenoase

Probioticele conţin organisme vii-în principal bacterii şi un anumit tip de drojdie. Acestea seamănă cu bacteriile folositoare din intestin,care contribuie la buna digestie. Suplimentele sunt utilizate pentru a trata problemele gastro-intestinale,dar şi pentru sănătatea generală a sistemului digestiv. Unele tipuri de probiotice au acel efect de uşurare,mai ales în cazul diareei şi al sindromului de colon iritabil. Le poţi adăuga în lapte sau iaurt.

Uleiul de mentă uşureză simptomele colonului iritabil

Mai multe studii arată că uleiul de mentă poate reduce durerea şi balonarea,rezultate în urma colonului iritabil. Capsulele filmate nu se dizolvă în stomac. Ele trec prin intestinul mare şi mic,şi doar în aceste două zone uleiul este eliberat. În doze mici,uleiul de mentă pare destul de sigur.

Muşeţelul,mai mult decât un ceai calmant

Muşeţelul este utilizat pe scară largă pentru multiple afecţiuni. Naturiştii au încercat muşeţelul pentru tratarea multor probleme digestive (stomac deranjat,colici,greaţă,anxietate şi insomnie). Persoanele cu alergii la anumite plante,pot avea,teoretic,o reacţie alergică şi la ceaiul de muşeţel. Înainte de utilizarea oricărui supliment,discută cu medicul tău.

Ghimbirul,confort pentru stomac

Medicina asiatică utilizează ghimbirul pentru a trata durerile de stomac. În Occident,ghimbirul este utilizat pentru a ameliora greaţa şi vărsăturile din timpul sarcinii. Acesta este disponibil sub formă de pulbere,capsule sau comprimate sau ca rădăcină proaspăt tăiată. Este considerat ca fiind sigur,atunci când este luat în doze mici (1-3 grame pe zi).

Anghinarea,remediul stomacului deranjat

Extractul din frunze de anghinare poate ameliora simptomele de dispepsie sau indigestie. Când este utilizat zilnic,extractul pare să reducă greaţa,vărsăturile,gazele şi durerile abdominale. De asemenea,poate fi benefic în tratarea colonului iritabil,în reducerea crampelor şi a durerilor abdominale. Extractul nu are interacţiuni cunoscute cu alte medicamente,dar poate provoca reacţii alergice la persoanele sensibile la polen.