Hipercolesterolemia, cunoscută şi sub numele de acumularea excesivă de colesterol în artere, este o tulburare care afectează tot mai mulţi oameni în fiecare zi. Lipidele, care sunt produse natural de ficat, se găsesc şi în multe alimente mâncate zilnic. Din acest motiv, organismul le depozitează. Ca rezultat, riscul de a suferi de boli cardiovasculare creşte. În plus, pot fi afectate şi alte organe.

Pentru a evita creşterea nivelului de colesterol, este important să ai un stil de viaţă. Acest lucru înseamnă o alimentaţie echilibrată, lipsită de grăsimi şi bogată în produse care ajută la eliminarea colesterolului rău. Foarte multe persoane încearcă să ţină sub control nivelul crescut de colesterol cu ajutorul remediilor naturale. Iată care sunt cele mai eficiente!

Lămâie şi usturoi

Atât lămâia, cât şi usturoiul sunt sursă importantă de antioxidanţi – compuşi care elimină colesterolul depozitat pe artere. În plus, cele două produse purifică sângele şi previn bolile cauzate de inflamaţie.

Pentru prepararea remediului, ai nevoie de:

-    1 căţel de usturoi
-    sucul de la o jumătate de lămâie

Sfărâmă usturoiul, apoi amestecă-l cu sucul de lămâie. Mănâncă pasta obţinută dimineaţa, timp de 3 săptămâni.

Vin şi pătrunjel

Vinul roşu şi pătrunjelul formează un remediu vechi, care a fost folosit de-a lungul anilor pentru scăderea nivelului de colesterol. Antioxidanţii prezenţi în cele două ingrediente împiedică depozitarea lipidelor pe peretele arterelor, prevenind astfel creşterea tensiunii arteriale.

Ai nevoie de:

-    400 ml vin roşu
-    3 linguri pătrunjel (tocat)

Mod  de preparare:

Pune vinul roşu într-o sticlă, după care adaugă pătrunjelul tocat. Închide capacul sticlei, agită-l şi apoi depozitează-l într-un loc întunecat. Lasă-l 12 zile, după care poate fi consumat. Se bea 100 ml înainte de fiecare masă. Continuă tratamentul timp de 2 săptămână.

Smoothie de măr şi fulgi de ovăz

Acest smoothie preparat din măr, seminţe de susan şi fulgi de ovăz scade nivelul ridicat de colesterol şi de trigliceride. Aceste trei ingrediente sunt sursă importantă de fibre, vitamine şi minerale; toate aceste substanţe nutritive îmbunătăţesc digestia şi sănătatea cardiovasculară.

Ai nevoie de:

-    1 lingură seminţe de susan
-    200 ml apă
-    1 măr verde
-    2 linguri fulgi de ovăz

Mod de preparare:

Primul pas: pune seminţele de susan într-o cană cu apă fierbinte şi lasă-le la înmuiat peste noapte. A doua zi dimineaţa, strecoară-le şi adaugă lichidul într-un alt vas, alături de feliile de măr şi fulgii de ovăz. Procesează-le cu blenderul până obţii o pastă omogenă.

Se bea dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul-dejun. Continuă să bei acest smoothie zilnic, timp de 3 săptămâni.

Alege remediul natural care îţi place, apoi include-l în alimentaţia zilnică. Vei reuşi astfel să ţii sub control nivelul crescut de colesterol, reducând riscul de boli cardiovasculare.


Credit foto: www.steptohealth.com