Iată care sunt acestea şi cum le poţi trata:

Arsuri

Chiar dacă folosiţi paste scumpe pentru curăţarea dinţilor,e bine să aveţi şi un tub de pastă simplă,mentolată. Dacă pe piele apare o băşică produsă de arsură,o ungeţi cu un strat gros de pastă de dinţi mentolată şi în timp de 15-20 de minute senzaţia de arsură dispare. Pasta nu se şterge,după un timp ea va cădea singură.

Dermatită,alergie

Mai ales femeile ce folosesc în gospodărie diverse produse chimice pentru spălat,curăţat şi dezinfectat,fac alergii. În acest caz,se ung locurile cu erupţii sau iritaţii cu un strat de pastă de dinţi,se pansează şi se lasă 24 de ore,apoi se spală cu apă caldă şi se ung cu vaselină farmaceutică sau cremă de gălbenele. După 3 proceduri,puteţi schimba tratamentul. Preparaţi un amestec din următoarele componente:câte o lingură de oţet şi ceapă pisată,câte o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi sare fină. Se omogenizează şi se aplica,la fel ca pasta de dinţi,timp de 2-3 zile.

La copii mici,adulţi supraponderali sau persoane cu transpiraţie abundentă,apar pe corp locuri opărite” (dermatita intertriginoasă). În cazul acesta problema dispare dacă tamponaţi locurile afectate cu pastă de dinti.

Află de AICI cum mai poate fi utlizată pasta de dinţi!