Dacă nu vrei să apelezi la medicamente care te ajută să dormi, iată câteva remedii naturale care sunt foarte eficiente:

Ceaiul

Există mai multe ceaiuri care induc o stare de somnolenţă la scurt timp după ce sunt băute, iar majoritatea au efect sedativ şi relaxant asupra musculaturii. Ceaiul de valeriană şi ceaiul de tei sunt recomandate în caz de insomnie. Bea câte o ceaşcă înainte de culcare.

Lapte

Un alt remediu tradiţional împotriva insomniei este laptele cald. Substanţele prezente în produsul lactat stimulează producţia de melatonină, homonul care te ajută să adormi şi să ai un somn calitativ. Recomandat este să adaugi în laptele cald o lingură de miere.

Aromaterapia

Acest tratament implică simţul mirosului. Creierul percepe mirosurile anumitor uleiuri esenţiale ca ”tranchizante”. La fel de eficiente sunt şi lumânările mirositoare, pe care le poţi aprinde cu 20 de minute înainte de culcare. Cele mai eficiente mirosuri în combaterea insomniei sunt: de trandafir, de portocală, de lămâie şi de lavandă.

Schimbă-ţi obiceiurile

Consumă-ţi energia suplimentară prin sport, deoarece oboseala de după exerciţii te ajută să ai un somn calitativ. Totodată, evită băuturile care conţin cofeină. Cafeaua este băutura perfectă pentru îmbunătăţirea performanţei mintale şi fizice, dar ea nu este recomandată spre consum seara (creierul va rămâne activ în timpul nopţii). Acelaşi efect îl are şi ciocolata asupra creierului, aşadar evit-o.  

Ţine cont de sfaturile oferite mai sus pentru a combate insomnia.


Credit foto: www.womenshealthmag.com