Remediile cu mentă poate fi folosit în caz de:

Probleme digestive

Această plantă ajută la ameliorarea problemelor stomacului prin relaxarea muşchilor din sistemul digestiv. Dacă te confrunţi cu indigestie, balonare sau alte probleme digestive, bea zilnic câte două ceşti de ceai de mentă, înainte de mesele principale, o lună.

Pentru eliminarea toxinelor din ficat

Pentru că menta este o plantă care are puternice proprietăţi medicinale, ea poate fi folosită pentru menţinerea ficatului sănătos.

Pentru prepararea remediului, ai nevoie de:

-    5 frunze de mentă (proaspătă)
-    sucul de la o lămâie
-    2 linguri miere
-    sucul de la o portocală
-    2 litri apă minerală

Mod de preparare:

Pune pe foc oala cu cei doi litri de apă minerală şi frunzele de mentă (spălate înainte), las-o 5 minute şi apoi îndepărteaz-o de pe foc. Las-o să se răcească, după care adaugi sucul de lămâie, sucul de portocală şi mierea. Amestecă cu o lingură.  Bea în fiecare dimineaţă, 7 zile, câte o ceaşcă de ceai. După o pauză de o săptămână, continuă încă una.

Pentru tratarea tusei

Gripa, răceala, alergiile şi alte infecţii virale sau bacteriene sunt printre principalele cauze ale tusei. Deşi există multe medicamente care oferă rezultate, ele pot fi completate întotdeauna cu un remediu natural, pentru a vă grăbi recuperarea.

Ai nevoie de:

-    5 frunze de mentă
-    200 ml apă minerală
-    1 lingură miere

Mod de preparare:

Pune apa într-un ibric şi dă-l pe foc. Spală frunzele de mentă şi apoi adaugă-le în apa care fierbe. Îndepărtează-l vasul şi acoperă-l cu o farfurie pentru infuzie. Lasă-l aproximativ 10 minute, după care strecoară-l şi îndulceşte-l cu o lingură de miere. Bea în fiecare dimineaţă câte o ceaşcă de ceai de mentă, chiar şi după recuperare pentru a preveni reapariţia ei.


Credit foto: www.mercola.com