Cauza exactă a acestei probleme este încă necunoscută. Se crede că problema este declanşată  atunci când un microorganism modifică comportamentul de celule ale sistemului imunitar. Când aceste celule produc mai multe celule,ele atacă într-un mod colectiv celulele sănătoase,provocând o boală autoimună.

Uneori,boala are rădăcini într-un anumit organ. Sistemul imunitar poate ataca tiroida,care este de obicei diagnosticată ca boala Grave. În cazul în care atacă tractul gastro-intestinal,am putea fi diagonsticaţi cu boala colită ulceroasă.

Iată câteva remedii naturale pentru a combate această afecţiune:

1. Şofranul de India

Şofranul conţine o substanţă numită curcumina,are suprimă enzime de inflamaţie prin stimularea în boli autoimune,cum sunt artritra,boala Crohn sau colita ulceroasă. Un studiu publicat în 2005,spune că pacienţii care sufereau de colită aveau o dependenţă redusă de medicamente.

Fierbe o cană de lapte şi adaugă o linguriţă de şofran în el. Amesteci în el,şi-l bei seara înainte de culcare. Alternativ,ia 500 de mg de supliment de şofran de 3 ori pe zi. În plus,adaugă şofran în mâncare.

2. Ghimbirul

Proprietăţile antiinflamatorii ale ghimbirului ajută mult bolile autoimune. Acestea ajută la reducerea inflamaţiei,catre este o problemă comună în boli autoimune.

Încălzeşte o cană cu apă şi adaugă în ea o linguriţă de ghimbir ras sau felii de ghimbir. Las-o să fiarbă 5-10 minute. Apoi îl strecori şi adaugi nişte suc de lămâie şi miere pentru gust. Acest ceai se bea de 2-3 ori pe zi. La fel,poţi adăuga ghimbir în mâncare.

3. Uleiul de cocos

Un studiu publicat în anul 2010 arată să uleiul de cocos virgin este deosebit de benefic,şi că are proprietăţi anti-inflamatorii şi analgezice. Acestea îl fac un bun şi eficient tratament pentru bolile autoimune,cum sunt colita ulcerativă,boala Crohn sau spondilita. Uleiul de cocos conţine acid lauric care luptă şi îndepărtează bacteriile acumulate,în plus,conţine acizi graşi care stimulează metabolismul.

Consumă 2-3 linguri de ulei de cocos virgin în fiecare zi pentru a combate inflamarea. În plus,pentru artrită şi durerile puternice,masează zona cu ulei de cocos de 2-3 ori pe zi,pentru a creşte lubrifierea şi a reduce rigiditatea.

4.  Aloe vera

Aloe vera conţine luteină şi acid sacilic,care au efect analgezic,de alinare a durerii,precum şi anumiţi compuşi chimici,cum sunt acizii graşi,care au un efect anti-inflamator pentru artrită,potrivit unui studiu care a fost publicat în 2014,în Jurnalul de Boli Autoimune şi Reumatologie. În plus,aloe vera ajută la reglarea metabolismului.

Taie o frunză de aloe vera în jumătate pe lungime şi scoate gelul într-un castron. Pune un pahar de apă şi 2 linguri de gel,cu puţin suc de lămâie în blender. Amestecă timp de un minut. Bea acest suc,dar nu exagera cu cantitatea.

Deoarece consumul crescut de aloe vera poate supăra intestinul,este important să te adresezi medicului  pentru a spune cantitatea pe care o poţi consuma zilnic.

5. Scorţişoara

Deşi este populară ca un remediu pentru diabetul zaharat şi hipertensiune arterială,este la fel de benefică în tratamentul bolilor autoimune.

Un studiu publicat spune că scorţişoara este una dintre cele mai puternice soiuri,şi că este un remediu anti-inflamator eficient în tratamentul bolilor cronice,cum este artitra reumatoidă.

În plus,scorţişoara conţine proprietăţi antibacteriene puternice care suprimă activitatea bacteriilor care se găsesc în intestin în colita ulcerativă,care promovează această boală şi agravează inflamaţia.