Înainte de a aplica anumite remedii naturiste pentru infecţie la ochi trebuie să ştii ce tipuri de infecţii oculare există.

Tipuri de infecţii oculare:

Conjunctivita sau ochiul de culoare roz.Această infecţie provoacă înroşirea ochiului,precum şi iritarea. De obicei este cauzată de un virus,dar poate fi uneori bacteriană sau o reacţie alergică.

Urciorul.Poate fi cauzat de bacterii care trăiesc pe suprafaţa pielii. Acesta conduce la formarea unui nodul roşu pe pleoapă sau la baza unei gene. Ea poate fi însoţită de mâncărime sau durere.

Blefaritaeste o inflamaţie a pleoapelor. Aceasta apare atunci când glande mici din apropierea bazei pleoapelor se pot infecta. Aceasta duce la mâncărime şi senzaţie de arsură. Se poate provoca ruperea intermitentă şi un sentiment că ai ceva în ochi.

Celulita orbitală. În această infecţie bacteriană,ţesuturile înconjurătoare ochiului se pot infecta. Aceasta poate fi o infecţie periculoasă şi poate duce la probleme de lungă durată.

Cheratita.Această infecţie implică prezenţa unor bacterii,virusuri,fungi sau paraziţi,care este cauzată în principal la nivelul corneei.

Deficienţele imunitare,traumatismele,intervenţiile chirurgicale,expunerea la substanţe chimice nocive,igiena precară şi expunerae la persoane cu o infecţie contagioasă la ochi poate duce la apariţia infecţiilor de diferite tipuri.

Apoi, înainte de a şti ce remedii naturiste pentru infecţie la ochi să foloseşti, trebuie să ştii să recunoşti simptomele unei infecţii oculare.

Simptome comune ale infecţiilor oculare:

Câteva simptome comune ale infecţiilor sunt lăcrimarea excesivă,roşeaţă,pleoape umflate,durere,senzaţie de nisip în ochi,cruste în jurul ochilor sau puroi. Acestea pot varia în intensitate de la uşoară până la severă,în funcţie de amploarea şi tipul infecţiei.

În timp ce o infecţie la ochi de obicei nu cauzează o problemă permanentă,este rarerori o preocupare serioasă de sănătate,care poate provoca disconfort.

Cu toate acestea,este important să consultăm mai întâi un medic pentru a exclude orice afecţiune gravă,care ar putea deteriora retina,vasele de sânge sau nervul optic în interiorul ochiului,dacă sunt lăsate netratate.

În acelaşi timp,poţi încerca multe remedii naturiste pentru infecţie la ochi. Sunt simple,necostisitoare şi eficiente pentru a reduce simptomele şi accelera procesul de vindecare.

Remedii naturiste pentru infecţie la ochi:

1. Comprese calde

Acesta este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru urcior sau conjunctivită. Căldura dată de compres creşte circulaţia sanguină în zonă şi promovează vindecarea. În plus,ajută la reducerea durerii şi umflarea şi previne infecţia în continuare.Ia un prosop curat,pe care-l înmoi în apă caldă şi îl storci de apă. Aplică acest compres pe zona afectată 5 minute. Repetă de câteva ori acest tratament,până când te simţi mai bine.

2. Remedii naturiste pentru infecţie la ochi - Euphrasia

Euphrasia este un tratament pe bază de plante eficient pentru infecţiile oculare şi iritaţii,mai ales pentru conjunctivită. Puterea de luptă împotriva infecţiei şi a fluidului de uscare a euphrasiei accelerează procesul de vindecare şi previne răspândirea infecţiei. Picături pe bază de această plantă este eficientă pentru diferite condiţii conjunctivale.

Fierbe o lingură de plantă euphrasia cu o cană de apă,10 minute. Las-o să se răcească,apoi o strecori. Foloseşte această soluţie ca să te speli pe zona afectată,de câteva ori pe zi.

 3. Soluţie salină  

Foloseşte o soluţie salină de casă pentru a scăpa de o infecţie la ochi. O clătire cu o soluţie salină este bună pentru ochii iritaţi şi inflamaţi. Aceasta ajută prin spălare la eliminarea reziduurilor colectate în ochi şi controlează infecţia,pentru a nu se răspândi.
Amestecă o lingură de sare într-o cană de apă. Fierbe soluţia şi las-o să se răcească treptat. Foloseşte-o pentru a clăti ochiul afectat. Repetă acest tratament de câteva ori pe zi.

Remedii naturiste pentru infecţie la ochi - Notă: Dacă este posibil,foloseşte apă distilată deoarece apa de la robinet poate conţine substanţe chimice şi impurităţi.

4.  Remedii naturiste pentru infecţie la ochi -Argintul coloidal

Argintul coloidal poate fi utilizat pentru a reduce iritarea ochilor şi mâncărimea cauzată de infecţii virale şi bacteriene. Acesta conţine particule de argint mici suspendate în apă,care,atunci când este utilizat sub forma de picături de ochi,ridică celulele infectate prin atragerea acestora electromagnetic. Aceste celule infectate sunt apoi trimise în sânge ca să fie eliminate.

Pune 2 picături de argint coloidal în fiecare ochi şi clipeşti. Aplică-l de două ori pe zi,până când infecţia dispare. O altă opţiune este de a cumpăra unguent coloidal de argint,pe care-l aplici în jurul ochilor,pentru a preveni apariţia puroiului.

5. Mierea

Mierea este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru infecţie la ochi. Aceasta are proprietăţi antibacteriene care pot îndepărta bacteriile dăunătoare din ochi,care pot fi cauza unei infecţii.

Un studiu publicat în 2006 spune că corneea evidenţiază efectul antibacterian al mierii asupra florei oculare la deficit lacrimogen şi a bolilor glandei meibomian. Pentru rezultate optime,foloseşte miere organică.

Amestecă 2 părţi egale de miere şi apă distilată. Folosind un tampon de vată curat,aplică soluţia peste ochiul afectat,de 2-3 ori pe zi,până când dispar simptomele. Sau poţi pune o picătură de miere în ochi. Aceasta te va ajuta să scapi de orice murdărie sau resturi din ochi.