Ridurile apar în zona gurii şi în jurul ochilor,acolo unde pielea este mai sensibilă.

Femeile sunt speriate de riduri şi mereu se privesc în oglindă pentru a vedea dacă şi-au făcut apariţia. În aceste situaţii,ele cheltuiesc foarte mulţi bani pe creme despre care se spune că ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Dar,la fel de eficiente şi mai puţin costisitoare sunt următoarele remedii naturale pentru ridurile din jurul ochilor, care pot rezolva această problemă cu uşurinţă.

Remediile naturale care combat ridurile din jurul ochilor şi a gurii sunt:

1. Remedii naturale pentru ridurile din jurul ochilor - Pasta de migdale

Pasta de migdale este un ingredient natural care ajută la reducerea liniilor fine de pe piele într-un mod eficient. Înmoia două migdaleîn apă caldă şi lasă-le peste noapte. Dimineaţa le pasezi până devin pastă. Amestecul obţinut îl aplici pe zona din jurul ochilor în fiecare zi. Îl laşi să acţioneze 30 de minute pentru ca pielea să absorbă vitamina E,pe care migdala o conţine. Această vitamină îmbunătăţeşte textura pielii şi stimulează producţia de elastină.

2. Uleiul de ricin

Pe lista cu remedii naturale pentru ridurile din jurul ochilor trebuie trecut şi uleiul de ricin, care este un ingredient natural foarte eficient în combaterea ridurilor,plus că,lasă pielea catifelată şi perfectă. Fiind o sursă de vitamina E,masează ulei de ricin zilnic pe zona din jurul ochilor timp de opt-zece minute. Repeţi tratamentul în fiecare seară înainte de culcare.

Citeşte şi:Te confrunţi cu cearcăne? Încearcă uleiul de ricin

3. Remedii naturale pentru ridurile din jurul ochilor - Suc de lămâie şi albuş

Fiind o sursă de vitaminele A,D,E şi K plus acizi graşi omega 3,albuşul este remediul perfect pentru riduri. Separi albuşul de gălbenuş. Baţi spumă albuşul şi adaugi în el două-trei picături de suc de lămâieşi amesteci bine cu o lingură. Aplici amestecul obţinut pe zona cu riduri şi-l laşi să acţioneze 10 minute. Repeţi acest tratament în zile alternative. Ajută foarte mult la eliminarea ridurilor.

 4. Aloe vera  

Aloe vera este ingredientul perfect pentru pielea sensibilă. Aplică regulat gel de aloe vera pe zona din jurul ochilor,masând bine pentru a intra în piele. Aceasta o va hidrata,lăsând-o catifelată şi lipsită de imperfecţiuni,fiind eliminate inclusiv ridurile.

Vezi şi:Ingredientele din bucătărie,perfecte pentru îngrijirea pielii

Prin aplicarea acestor remedii naturale pentru ridurile din jurul ochilor, bând multă apă,mâncând fructe şi legume menţii pielea hidratată,evitând astfel apariţia ridurilor. Aşa previi dezvoltarea ridurilor natural.

Sursă: www.stylepresso.com