Remedii naturiste contra depresiei

1 64249 original jpg jpeg

Supărarea şi stresul sunt normale, însă atunci când menţii astfel de stări de spirit pentru perioade lungi de timp, se poate ajunge la depresie. Ce trebuie avut în vedere este că o minte deprimată este mai mult de atât!

Se ajunge la acea senzaţie de suflet nefericit,cu absolut nici un interes pentru viaţă. Cum poţi scăpa în mod natural de această etapă?

Cauzeledepresiei

Depresia are ca fundal eşecurile personale,viaţa grea,povara financiară,presiunea din familie,incidentele nefericite sau bolile grave. Persoanele care duc o viaţă singuratică,care sunt dependente de anumite medicamente sau,în cazuri grave,de alcool sau droguri,sunt mai predispuse la depresie.Deşi nu ar părea aşa,persoanele ce suferă de depresie tind să se izoleze de restul lumii şi,îngrijorător,au prea puţină grijă de sănătatea lor. În cazuri extreme,se poate ajunge la violenţă,agresiune,dar şi cazuri de suicid.

Plantele pot reprezenta un punct bun de plecare,în tratarea acestei afecţiuni:

Busuioculesteo plantă care poate ajuta la reducerea stresului şi tensiunii,acestea fiind principalele cauze ale depresiei.

Unele persoane pot ajunge să sufere de depresie din cauza lipsei de somn. Pentru aceste persoane,cuişoarelepot fi de mare ajutor,deoarece induc somnul,o stare de relaxare şi,astfel,calmează mintea şi corpul.

Ghimbiruleste cunoscut pentru că are în compoziţie mai multe elemente antidepresive,careajută în lupta cu stresul.

Floarea Pasiuniiconţine cortizol,care oferă beneficii în combaterea anxietăţii.

Ginkgobilobaconţine ingrediente ce îmbunătăţesc memoria şi întârzie apariţia bolii Alzheimer. În plus,îmbunătăţeşte circulaţia,concentrarea şi reduce simptomele vertijului. Ca instrument de combatere a depresiei,are mai multe rezultate la persoanele de peste 50 de ani.Cu toate acestea,ginkgo biloba nu trebuie consumată fără prescripţie medicală.

Valerianaeste recomandată persoanelor ce se confruntă cu anxietate şi depresie cauzată de insomniile repetate. Este cunoscută că are efect sedativ,acesta fiind şi motivul pentru care ar trebui consumată doar seara. Este recomandat să nu combini valeriana cu orice alt medicament şi înainte de a recurge la această opţiune pe bază de plante,să discuţi cu medicul tău.

Citeşte şi:

Profită de beneficiile strugurilor

Plante benefice pentru a renunţa la fumat