Pe lângă durere,o infecţie urinară se caracterizează şi prin nevoia de a merge foarte des la baie. Din fericire,cercetătorii au descoperit o cale prin care infecţia urinară poate să dispară cu câteva alimente care se găsesc în orice cămară.

 

Ai nevoie de:

 

250 g de rădăcină de pătrunjel

250 g de coajă de lămâie

250 g de miere

200 ml de ulei de măsline

 

Cum se prepară

 

Taie rădăcina de pătrunjel bucăţi foarte mici şi pune-o într-un blender,alături de celelalte ingrediente. Mixează până obţii o pastă omogenă. Ia o lingură din preparat în fiecare dimineaţă cu un pahar de apă.

 

Cum poţi să mai tratezi şi să previi infecţiile tractului urinar

 

 

Bea multa apă

 

Este foarte important să consumi lichide. De aceea,bea 8 pahare de apă pe zi,sau mai mult,dacă poţi.

 

Mergi la baie regulat

 

Nu amâna nevoia de a merge la baie. Reţinerea urinei duce la multiplicarea mult mai rapidă a bacteriilor.

 

Consumă ceai de pătrunjel

 

Pătrunjelul are proprietăţi diuretice. Consumul de ceai de pătrunjel poate calma şi preveni infecţia urinară. Pune într-un vas 2 linguriţe de pătrunjel uscat şi adaugă 250 ml de apă clocotită. Lasă amestecul la macerat 10 minute,după care strecoară.

 

Mănâncă castravete

 

Această legumă este indicată pentru curăţarea vezicii urinare,datorită conţinutului bogat de apă. Castravetele oferă organismului lichide suplimentare şi înlătură bacteriile din vezica urinară.

 

Bea suc ori ceai de afine,dacă ai stomacul prea sensibil

 

Sucul de afine este foarte bun în prevenirea infecţiilor tractului urinar. Tot ce trebuie să faci este să bei 2 pahare de suc de afine neîndulcit zi de zi.

 

Consumă ceai de usturoi pentru distrugerea bacteriilor

 

Curăţă mai mulţi căţei de usturoi,pisează-i şi pune-i în apă caldă. Lasă amestecul la macerat 5 minute înainte de a bea lichidul. Usturoiul are puternice proprietăţi antibacteriene.

 

La ce să renunţi

 

Evită cafeina,ciocolata şi fructele citrice. Aceste ingrediente pot ajuta bacteriile să agreseze rapid tractul urinar.