Ce este sinozita?

Sinuzita este o inflamaţie care tulbură sinusurile. Zona din jurul nasului conţine cavităţi mici,care conţin aer. Uneori,când fluidul se acumulează,zona se transformă într-un teren de reproducere pentru virusuri şi bacterii care ar putea provoca infecţii.

  

Simptome ale sinuzitei în funcţie de sinusul afectat:

  

-Durerea la nivelul obrajilor şi a incisivilor apare în urma inflamaţiei sinusului maxilar;
-Durerea la nivelul frunţii,deasupra sprâncenelor,poate fi cauzată de inflamarea sinusului frontal;
-Durerea în spatele ochilor sau retrooculară,în creştetul capului sau la nivelul tâmplelor,poate fi cauzată de inflamaţia sinusului sfenoidal;

Sinuzita este de două tipuri:acută şi cronică.

Sinuzita acutădurează în jur de 20-30 de zile. Simptomele acesteia sunt:nas înfundat şi durere. În cazul în care este sub-acută,ar putea dura aproximativ 45-60 de zile.

Sinuzita cronicăeste cea care durează mai mult de o lună. De asemenea,este afecţiunea cu care te-ai putea confrunta de mai multe ori pe an.

Cum poate fi tratată sinuzita:

 În afară de medicamente,remediile naturale sunt la fel de eficiente. Dar este recomandat să se meargă la medic atunci când apar unele dintre simptomele sinuzitei. Este o afecţiune care nu trebuie lăsată netratată.

Remediul natural pentru sinuzită:

Ai nevoie de:

-1 lingură de miere
-1 lămâie
-1 lingură de ardeiroşu pudră
-jumătate de ceaşcă de apă de cocos
-3 linguri de oţet de cidru de mere

Mod de preparare:

1. Într-un vas se pune la încălzit apa de cocos,care se amestecă bine cu cele 3 linguri de oţet de cidru de mere.

2. După ce amestecul s-a răcit,se adaugă în el mierea şi lingura de ardei roşu pudră. După câteva minute poate fi adăugat şi sucul de lămâie. Se amestecă bine.

Cum se ia:

Această băutură are capacitatea de a trata sinuzita şi se bea dimineaţa pe stomacul gol,dar şi seara înainte de culcare. Se bea timp de cinci zile.

Credit foto:www.boldsky.com