Acum,când ne uităm în oglindă vedem pielea obosită,cu pete sau coşuri,care şi-a pierdut strălucirea,dar nu fi descurajată. Datorită stilului de viaţă,pielea îmbătrâneşte mai repede,dar,cu toate acestea,procesul poate fi încetinit. Celulele pielii sunt deteriorate,de aceea,trebuie aplicată o mască care să le repare. Singurele două ingrediente care au această putere sunt avocadoul şi albuşul de ou.

Chiar dacă bei un smoothie,sau aplici o mască facialăpe bază de avocado,este o binecuvântare pentru piele. Este fructul bogat în vitamina A,care luptă cu acneea,vitamina B6 regenerează pielea uscată,iar vitamina C stimulează activitatea celulelor pielii.

Albuşul de ou conţine lizozim,o enzimă care luptă împotriva bacteriilor care duc la dezvoltarea acneei. În plus,este bogat în proteine care ajută la repararea ţesutului pielii,iar potasiul îl menţine hidratat. De asemenea,magneziul prezent în albuş îi conferă pielii strălucirea radiantă.

Pentru a obţine această magie,tot ce trebuie făcut este să prepari o mască facială pe baza acestor două ingrediente şi vei vedea rezultatele. Acţionează ca o magie.

Masca facială pe bază de avocado şi albuş de  ou:

Ingrediente

-un avocado

-suc de lămâie

-albuşul de la un ou

Mod de preparare şi aplicare:

Spală avocadoul,apoi îl tai pe jumătate,şi cu ajutorul unei linguriţe scoţi pulpa,pe care-o pasezi,iar albuşul oului îl baţi până devină spumă,apoi îl amesteci cu pastade avocado şi adaugi câteva picături de suc de lămâie. Amesteci bine cu lingura până devine omogenă.

Aplici pasta obţinută pe faţă,cu mişcări circulare şi o laşi să acţioneze 15 minute,după care clăteşti şi ştergi cu un prosop moale.

Rezultatul:

Sucul de lămâie acţionează ca un agent de înălbire natural care va elimina excesul de sebumprodus de piele. În plus,albuşul de ou va micşora porii,reducând liniile fine,iar avocado va hrăni pielea în profunzime,lăsând-o catifelată şi radiantă. Vei observa că pielea va deveni din ce în ce mai netedă,catifelată şi luminoasă. Aplicarea acestei măşti în fiecare săptămână va repara celulele pielii deteriorate şi o va proteja împotriva radicalilor liberi.

Credit foto:www.boldsky.com