Chiftelele din urzici au în medie 250 kcal. Se fac în scurt timp şi ajung la 12 persoane. Evident, pot fi mâncate cu smântână, dacă nu ţineţi post. Dacă ţineţi post, e indicat să renunţaţi şi la smântână, dar şi la ou.

Profită de beneficiile urzicilor! 3 reţete rapide şi delicioase

Reţetă chiftele din urzici

Ingrediente:

  • ceapă albă - 3 bucăţi
  • urzici - 800 g
  • pâine - 3 felii
  • ou - 3 bucăţi
  • ulei de floarea-soarelui
  • făină
  • usturoi uscat
  • sare

Preparare:

Urzicile se curăţă, se spală şi se fierb în puţină apă. La final, se strecoară zeama (care se poate bea pentru detoxifiere) şi se storc uşor, cu mâna.

Se căleşte ceapa şi se scurge. Urzicile fierte se dau prin maşina de tocat, alături de ceapa călită si de feliile de pâine.

Se amestecă toată compoziţia de mai sus cu ouăle.

Se adaugă usturoi, sare şi alte condimente, după gust.

Dacă se întâmplă ca, compoziţia să lase apă, atunci nu aţi stors bine urzicile.

Din compoziţie se formează chiftele în mână, se trec prin făină şi se prăjesc la foc mic. Poftă bună!

Budincă de pâine cu şuncă şi spanac

Sursa: gastronomie.ele.ro