Bomboanele cu nutella şi biscuiţi sunt ideale pentru o masă festivă.

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente şi se pregătesc în mai puţin de 30 de minute. Iată reţeta:


Ingrediente:

- 150 gr biscuiţi cu ciocolată 

- 50 gr biscuiţi cu vanilie

- 200 gr alune de pădure prăjite

- 400 gr Nutella

- 50 gr unt

- 1 vârf cuţit sare

- 50 ml lichior Amaretto

- 100 gr ciocolată neagră

- 30 gr ciocolată albă


Mod de preparare:

Măcinăm separat alunele şi biscuiţii în robot şi le punem într-un castron. Adăugăm Nutella, praful de sare, untul topit şi lichiorul, amestecând până se omogenizează compoziţia. 


Luăm câte o lingură din compoziţie şi formăm cu ajutorul mâinilor sfere potrivite că mărime, introducând în centru o alună. Le aşezăm pe un grătar, topim ciocolată la Bain-Marie şi o picuram deasupra bomboanelor sau le scufundăm în ciocolată. 

Le lăsăm la rece până ce s-a întărit bine glazură, apoi, putem orna cu ciocolată albă. 

În sezonul rece se pot păstra la temperatura camerei, însă vara, recomand să le păstraţi în frigider.

Poftă bună!


Sursă: bucataras.ro