Reţetă sarmale de post - ingrediente

20 foi varză murată

500 g varză murată tăiată subţire

frunze de dafin

lingură condimente, boia de ardei şi chili

3 cepe mari

5 căţei de usturoi

300 g dintr-un amestec de orez, hrişcă şi quinoa pe care le puneţi în 200 ml de apă fierbinte şi se lasă să absoarbă toată apa

300 g ciuperci champinion

2 morcovi

500 ml de sos de tomate

Reţetă sarmale de post - mod de preparare

Pregătiţi compoziţia pentru sarmale – orez, hrişcă, quinoa, 2 cepe tăiate mărunt, 2 căţei de usturoi, condimentele, ciupercile tăiate foarte mărunt. Amestecaţi totul şi împachetaţi sarmalele. Aşezaţi în vas în straturi restul de ceapă tocată, condimentele, usturoiul, varza tocată, un rând de sarmale, unul de varză tocată. Puneţi apa doar cât să acopere sarmalele.

Deasupra puneţi cei 2 morcovi tăiaţi în bucăţi mari. Începeţi gătitul la o temperatură ridicată până ajunge termocontrolul în partea verde şi se ridică butonul roşu de siguranţă (aprox.5 min.). Apoi reduceţi sursa de caldură la minim şi gătiţi 15 minute la foc mic, sub presiune. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi să se odihnească 10 minute, timp în care presiunea coboară şi se poate deschide în siguranţă.

Sarmalele sunt fierte în 20 min (în mod normal ar necesita 2-3 ore de fiert la foc uşor ). Morcovii îi veţi zdrobi şi amesteca cu sosul de roşii pe care îl turnaţi în vas pentru a obţine un sos gros. Când pregătim sarmale cu carne, înlocuim amestecul de orez cu carne tocată şi respectăm acelaşi mod de preparare.

Sursa