Pentru a evita confruntarea cu acneea,ar trebui acordată mai multă atenţie demachiantului folosit în fiecare zi pentru îndepărtarea machiajului.  

Cele mai multe produse pentru curăţarea facială cumpărate din magazine sunt încărcate cu substanţe chimice dure,care usucă pielea. Cu toate acestea,cu ajutorul câtorva ingrediente naturale care au efect uimitor,poţi pregăti cu uşurinţă un demachiant natural chiar acasă.

Citeşte şi:De ce ar trebui să foloseşti gheaţă pe faţă!

Aceste reţete de demachiante menţin pielea hidratată şi previn uscarea,deoarece sunt foarte eficiente. Înainte de aplica crema direct pe faţă,testează pe mână. Astfel îţi dai seama dacă ingredientele folosite nu fac răul pielii,dar şi dacă există vreo reacţie neplăcută.

Iată câteva reţete de demachiante naturale:

Demachiant pe bază de lămâie şi miere

Ai nevoie de:

-2 linguri de miere
-2-3 picături de zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Amestecă cele două ingrediente,iar pasta obţinută o aplici pe suprafaţa pielii şi a gâtului cu mişcări circulare masând timp de câteva minute,după care clăteşti cu apă călduţă.

Citeşte şi:Scorţişoara,perfectă pentru îngrijirea părului

Demachiant pe bază de miere,măr şi ulei de măsline

Ai nevoie de:

-10 felii subţiri de măr pasate
-1 lingură de ulei de măsline
-1 lingură de miere

Mod de preparare:

Pasează mărul,pe care-l amesteci cu mierea şi uleiul de măsline. Amestecul obţinut îl aplici pe faţă cu mişcări circulare masând timp de două minute,după care clăteşti cu apă. Acest demachiant va hidrata şi hrănipielea,evitând uscarea.

  

Demachiant pe bază de lapte şi miere

Ai nevoie de:

  

-1 lingură de lapte
-jumătate de lingură de miere

Mod de preparare:

Amestecă cele două ingrediente. Amestecul obţinut îl aplici pe faţă cu mişcări circulare masând timp de două minute,după care clăteşti cu apă. Această mască este perfectă pentru întinerireapielii şi menţinerea ei hidratată pe tot parcursul zilei.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com