Gomaj pentru piele sensibilă

Pentru pielea care tinde să usuce iarna,prepară un gomaj „blând”. Înainte de a începe,curăţă toate ustensilele cu alcool dublu rafinat.

·       Ai nevoie de:2 linguri de miere,10 g de unt de cacao nefiltrat,o lingură de ulei de măsline (sau de migdale dulci),4 picături de ulei esenţial de grepfrut,2 picături de ulei esenţial de lămâi.

·       Mod de preparare:Topeşte untul de cacao pe bain-marie şi amestecă-l cu uleiul vegetal. Adaugă uleiurile esenţiale,apoi varsă totul în cada de baie umplută cu apă caldă,şi masează tot corpul cu picăturile uleioase.

 

Produs exfoliant blând

·       Ai nevoie de:o lingură de argilă albă,o lingură de pudră de cacao,o jumătate de linguriţă de cafea măcinată,2 linguri de miere.

·       Mod de preparare:Într-un borcan curat,amestecă mierea diluată în puţină apă,argila,pudra de cacao. La final,adaugă cafeaua,pentru efectul exfoliant. Foloseşte imediat,produsul nu poate fi păstrat.

 

Balsam de buze

·       Ai nevoie de:5 g unt de cacao bio nefiltrat,5 gulei de nuca de cocos bio,5 g ulei de caise bio,ulei de piersică bio,2 g ceară de albine.

·       Mod de preparare:Topeşte împreună untul de cacao,uleiul de cocos şi cel de caise,pe bain-marie,adaugă,amestecând,ceara de albine. Continuă să amesteci până se omogenizează totul. Iei de pe foc şi,amestecând,adaugi 4-8 picături de ulei de piersică. Varsă totul într-un borcănaş.

 

Citeşte şi:

Reţete pentru păr şi ten pe bază de ouă

Vrei să ai părul mătăsos? Încearcă masca din iaurt!