Pancreasul secretă hormonul numit insulină,care are funcţia de a menţine sub control nivelul de zahăr din sânge şi preveni dezvoltarea de boli precum diabet.

Principala cauză a diabetului era considerată dieta lipsită în substanţe nutritive,dar studiile au arătat că stresul,infecţiile şi luarea anumitor medicamente,pot avea un rol major.

Citeşte şi:Cele mai bune alimente care ţin colesterolul sub control

Simptomele diabetului nu sunt evidente în stadiul incipient,ceea ce explică de ce atât de mulţi oameni îl detectează atunci când boala este avansată.

Şi,pentru că boala progresează,pot apărea hipertensiunea arterială,circulaţia sanguină deficitară,precum şi probleme renale sau de vedere. Din acest motiv,sunt esenţiale controalele medicale şi îmbunătăţirea stilului de viaţă.

În plus,alimentaţia poate fi pe bază de alimente naturale ale căror proprietăţi ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge şi menţinerea lui sub control. Sucurile naturale pe bază de legume şi fructe sunt unele dintre ele.

Sucurile vin în ajutor medicamentelor,făcându-le mult mai eficiente.

Reţete de sucuri care ajută la menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge:

Suc pe bază de spanac şi ţelină

Cu un conţinut ridicat de potasiu,beta-caroten şi fibre,această băuturădelicioasă este un mare sprijin pentru persoanele care au probleme cu conţinutul ridicat de zahăr din sânge şi tensiunea arterială.

Ingrediente:

-2 ceşti de spanac
-2 tulpini de ţelină
-1 morcov
-1 măr verde
-1 castravete
-1/2 cană de apă

Mod de preparare:

Se spală şi se taie toate ingredientele pentru acest suc. Totul se pune în vasul blenderului şi se procesează până când se obţine un amestec lichid. Se bea pe stomacul gol de cel puţin trei ori pe săptămână.

Citeşte şi:Scapă de diabet cu acest remediu natural

Suc pe bază de banană,măr şi varză

Acest suc delicios din fructe şi legume are capacitatea să scade nivelul ridicat de zahăr din sânge şi să prevină apariţia diabetului. Prin consumul lui regulat menţii corpul detoxifiat,inflamaţiile sunt ţinute sub control,şi este stimulat metabolismul pentru ca tu să slăbeşti mai uşor.

Ingrediente:

-2 banane
-2 mere verzi
-5 kiwi
-2 căni de varză roşie,tocată
-500 ml apă

 Mod de preparare:  

Citeşte şi:Ai diabet? Iată ce reguli alimentare trebuie să urmezi!

Decojeşte bananele şi kiwii. Spală şi taie felii cele două mere verzi. Pune-le pe toate în vasul blenderului. Procesează câteva minute până se formează o pastă. Apoi adaugi varza şi apa. Procesezi din nou cu blenderul câteva minute. Se bea una-două căni pe zi.

Începe să bei sucurile acestea,şi vei vedea cum te vei simţi mult mai bine.

Sursă+credit foto:www.steptohealth.com