Exfoliant cu căpşuni

Este sezonul căpşunilor,aşadar nu rata oportunitatea de a-ţi răsfăţa tenul cu un tratament special. Prepară-ţi un exfoliant,ideal pentru toate tipurile de ten,din trei căpşuni pasate bine şi amestecate cu o linguriţă de miere. Masează-ţi delicat pielea umedă timp de trei minute,apoi clăteşte cu apă călduţă. Enzimele naturale din fructe acţionează ca un exfoliant,îndepărtând celulele moarte de la suprafaţa pielii,iar mierea acţionează precum un antiseptic. De aceea,acest exfoliant este benefic şi pentru tenul acneic.

Banane pentru tratarea călcâielor

Pe timpul verii,picioarele tale sunt în centrul atenţiei. De aceea,au nevoie de o îngrijire deosebită. Tratează-ţi picioarele cu un exfoliant preparat dintr-o banană pasată,amestecată cu două linguri de mălai. Ţine-ţi picioarele timp de cinci minute în apă caldă cu săpun,apoi şterge-le şi masează-le cu exfoliantul,insistând asupra călcâielor. Mălaiul este puternic abraziv şi ajută la îndepărtarea pielii moarte de pe călcâie,prevenind astfel apariţia crăpăturilor.

Păr strălucitor cu nucă de cocos

Părul este şi el afectat în sezonul estival. Poţi să-l readuci la viaţă cu un tratament cu ou. Conţinutul ouălor,bogat în proteine,întăreşte firul de păr şi-i conferă strălucire. Amestecă albuşul şi gălbenuşul de la un ou cu două linguri de ulei de nucă de cocos şi două linguri de ulei de susan. Masează-ţi părul uscat cu această loţiune şi înfăşoară-l apoi într-un prosop. Aşteaptă timp de 10 minute,apoi,fără a-ţi uda părul,masează-te cu şampon. Abia după aceea clăteşte cu apă din abundenţă.

Ulei de avocado pentru hidratare

Ai pielea uscată şi sensibilă? Uleiul de avocado este foarte bogat în acizi graşi,având capacitatea de a echilibra nivelul de hidratare al epidermei. Îţi poţi face o soluţie reparatoare chiar la tine acasă,din ulei de avocado şi ulei de primulă,în cantităţi egale. Pune amestecul într-o sticlă,pune dopul şi agită bine. Masează-ţi apoi faţa cu această soluţie şi las-o să acţioneze cinci-zece minute,după care clăteşte cu apă călduţă.

Tratament cu portocale pentru pielea uscată

În timpul verii,pielea uscată de pe călcâie,genunchi şi coate tinde să se deshidrateze şi mai tare. Portocalele sunt ideale pentru tratarea acestor zone. Taie în două o portocală proaspătă şi stoarce într-un castron sucul uneia dintre jumătăţi. Adaugă un sfert de ceaşcă de zahăr granulat şi amestecă bine. Începe exfolierea masând energic cu jumătatea de portocală rămasă călcâiele,genunchii şi coatele. Apoi,fără a te clăti,masează-te cu amestecul pe care l-ai realizat. La final,clăteşte-te cu apă călduţă şi şterge-te cu un prosop moale.