Rimelul în culori tari e considerat piesa originală a oricărei truse de make-up,în acest sezon. Cu toate astea,multe femei sunt împotriva produsului,mai ales pentru că nu înţeleg cum poate fi purtat,pentru a crea un aspect interesant,dar deloc vulgar. Iată câteva reguli pe care,dacă le vei respecta,nu vei da greş!

În primul rând,e nevoie de atenţie atunci când îţi alegi rimelul. Poţi ţine cont de culoarea ochilor sau de culoarea genelor. De obicei,femeile ţin cont de culoarea ochilor. Dacă ai ochi albaştri,alege un rimel mov-prună sau un albastru. Ochilor verzi li se potrivesc rimelurile în nuanţe de verde şi tot aşa. Culoarea ochilor dictează culoarea rimelului. Ochilor căprui,totuşi,li se potrivesc toate nuanţele.

Nu neglija nici culoarea genelor! Cu cât ele sunt mai deschise,cu atât mai uşor îţi va fi să porţi un rimel colorat. Uneori,culorile puternice arată inestetic pe genele negre. De exemplu,un rimel lila sau chiar maro va arăta mai bine pe genele unei blonde sau ale unei roşcate,decât pe genele unei brunete!

Cum aplici un rimel colorat?

Cel mai simplu tip de machiaj,atunci când foloseşti un rimel colorat,este acela în care asortezi nuanţa lui cu cea a fardului aplicat pe pleoape.

Pentru un efect sofisticat,combină mascara în culoarea prunei cu fardul de pleoape verde sau roz. Regulile sunt aceleaşi cu cele pe care le respecţi când îţi combini hainele.

Atenţie,există şi o interdicţie! Nu aplica niciodată un rimel mai deschis decât restul machiajului. De exemplu:make-up smoky eyes,cu celebrul contur negru,şi rimel maro. Acest lucru va crea un dezechilibru deloc plăcut!

Reţine!

Cel mai bun make-up pentru un rimel albastru închis este cel tip smoky,realizat în tonuri de albastru.