Pigmentul aplicat se combină cu cel al părului

Mai bine dai mai mulţi bani, mergând la coafor, dar ai garanţia că obţii nuanţa de păr dorită. N-ar fi bine să rişti, mai ales acum, în prag de sărbători. Părerea mea! Dar dacă te încumeţi totuşi să te vopseşti singură, nu uita că pigmentul aplicat se combină cu cel al părului nostru. Dacă eşti blondă şi te vopseşti roz, s-ar putea ca rezultatul obţinut să bată mai curând oranj decât roz. Sau dacă te vopseşti gri, rezultatul ar putea fi unul gălbui.

Sfaturi pentru cele se vopsesc acasă

*Dacă eşti blondă sau roşcată: dacă ai părul deschis la culoare, lucrurile sunt destul de simple. Te vopseşti în cea mai intensă nuanţă de roşu şi gata. Gândeşte-te totuşi de 10 ori înainte de-a face acest pas, pentru că, dacă vei fi nemulţumită de rezultat, soluţiile nu sunt tocmai simple: e nevoie de decolorare înainte de a te colora în altă nuanţă. Chiar dacă vei fi mulţumită de aspect, părul tău va fi agresat de substanţele folosite.
*Eşti şatenă sau bunetă: roz, bleu sau alte nuanţe deschise sunt excluse fără decolorare prealabilă. Dar am şi o veste bună: când te plictiseşti de roz sau de bleu, poţi reveni foarte uşor la culoarea de origine.

Cui îi stă bine cu coamă argintie

Am lăsat anume la sfârşit argintiul, care e mai la modă decât tot rozul şi bleu-ul la un loc. Toate vedetele l-au arborat, aşa că e rândul tău acum. Iar dacă ai început să încărunţeşti, nu te gândi că ajunge să renunţi la vopsea ca să intri în rând cu fashionistele! Ori te tunzi foarte scurt, ca să nu se vadă diferenţele de culoare, ori te vopseşti gri-argintiu. Dar această nuanţă le stă bine doar celor cu ten roz, nu şi celor palid-verzui, pentru că, aşa cum spuneam teoria culorilor ne învaţă că nu orice nuanţă de păr se potriveşte oricărui tip de ten…

Sfatul specialistului

„Nu toate nuanţele de vopsea se potrivesc oricărui tip de ten, dar un specialist bun va reuşi să îndeplinească dorinţa clientului, chiar dacă opţiunea pare riscantă. Eu recomand aplicarea culorii doar în şuviţe sau pe vârfuri, adică rădăcina să rămână naturală, iar vârfurile colorate.“
Laurent Tourette, Salonul Laurent Tourette, Bucureşti.